Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició «Teixim per la salut mental», el resultat d'un taller de cistelleria terapèutica

Durant les sessions d'aquest taller de cistelleria, les persones participants han après a treballar aquest material i realitzar diverses tècniques

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació prèvia dels resutltats del taller, ahir al vespre, al Centre Cultural
Un moment de la presentació prèvia dels resutltats del taller, ahir al vespre, al Centre Cultural | Berta Ruiz

Ahir al vespre, a l'Espai El Pati, es va inaugurar l'exposició "Teixim per la salut mental". La mostra és el resultat del taller de cistelleria terapèutica del Club Social de l'Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles realitzat, setmanalment, al Casal Municipal de la Gent Gran. Es tracta d'un servei adreçat a persones amb un trastorn mental sever que ofereix l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles. Aquest club social es va posar en marxa a Cambrils el desembre de 2020. Durant les sessions d'aquest taller de cistelleria, les persones participants han après a treballar aquest material i realitzar diverses tècniques. La mostra està formada per un total de 19 cistells de diferents formes i usos, juntament amb imatges de persones amb trastorns de salut mental amb el seu relat de vida i fotografies del taller amb escrits sobre els beneficis de la cistelleria terapèutica.

Les persones participants en l’exposició són: Isabel Carmona Huertas, Francisco, Sergi Valls Serón, Maria Carmen Algar Chicano, Rosa Maria, Antonio Gómez Garcia, Alberto, Juan Manuel Salvadó Pozón, Júlia Fabregas Ciurana, Asael Rodríguez Díaz i Tatiana. 

Promoure l'autonomia, la inclusió, la motivació i l'autoestima

Abans d'inaugurar i de visitar l'exposició, els responsables de l'Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles i d'aquest taller van fer un breu valoració de les activitats del curs, a la sala d'actes del Centre Cultural. Van posar en valor aquest tipus de recursos per promoure l'autonomia personal, la socialització, la inclusió i la  motivació d'aquestes persones amb uns tallers –com el de la cistelleria– que els aporta molts beneficis a nivell de concentració, relaxació i també d'autoestima. L’exposició es podrà visitar fins el 13 d’octubre de dilluns a divendres de 9 a 21h.

Diferents imatges de l'exposició instal·lada a l'Espai El Pati (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article