Societat

Festa Major

Els Xiquets de Cambrils recuperen els castells de 7 a la diada de la Festa Major (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Els Xiquets van carregar el 4 de 7, el primer castell de 7 des de la represa de l'activitat castellera, a més de descarregar el 5 de 6 i el 3 de 6

Per Alejandro Balaguer

4 de 7 dels Xiquets de Cambrils en la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí
4 de 7 dels Xiquets de Cambrils en la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí | Lluís Rovira i Barenys

Els Xiquets de Cambrils van recuperar els castells de 7 en una de les cites més importants del seu calendari com és la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí que es va celebrar aquest passat diumenge 4 de setembre. Tot i les dificultats que han patit durant aquesta temporada, la colla va anar a màxims per tal d’oferir els millors castells a la plaça de la Vila, on van actuar acompanyats pels Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo. Després que les tres colles participants entressin a plaça amb un pilar caminant, els Xiquets de Cambrils van aprofitar el bon nombre de camises bordeus que hi havia i van obrir la diada amb el primer 5 de 6 de la temporada. A continuació, van apostar per una estructura de màxima dificultat per la colla com és el 4 de 7. El castell va pujar lent però ferm i va oferir bones mides en tot moment. Una vegada coronat amb solvència, el pom de dalt es va despenjar i va acabar cedint tota l’estructura. Degut a la caiguda, la diada es va aturar una estona per atendre un parell de ferits, tots ells de caràcter lleu. Com a últim castell van completar un 3 de 6 de tràmit amb l’objectiu de recuperar sensacions. Van finalitzar l’actuació amb dos pilars de 4 i amb la satisfacció d’haver portat a plaça el primer castell de 7 des de la represa, a més a més d’haver completat la segona diada completa del curs amb tres castells i pilars.

Les altres colles participants a la diada van apostar fonamentalment pels castells de 7. Els Xiquets de Reus van descarregar el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7 i van cloure la diada amb dos pilars de 5 i quatre pilars de 4. Per altra banda, els Xiquets del Serrallo van completar el 3 de 7, el 4 de 7 i el 5 de 6 i van finalitzar l’actuació amb tres pilars de 4.

Després de la diada castellera hi va haver un fi de festa davant el local dels Xiquets de Cambrils, al passeig d'Albert, amb l'animació dels Casiotones Brothers.

Gerard Pinyol: “Estic molt content per la reacció de la gent, tot això ens farà més forts per encarar un futur més sòlid”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va valorar positivament la diada i es va mostrar molt content per la reacció dels seus castellers. Respecte al 4 de 7, va explicar que s’havia coronat amb unes mides prou bones com per descarregar-lo però que un petit incident va provocar que la canalla fes un esforç brutal i per mala sort va acabar cedint. Tot i això, va afegir que la caiguda no havia estat dolenta i va manifestar que fins i tot la canalla demanava poder repetir el castell per completar-lo. També va destacar tot el suport que havien rebut durant la diada, especialment per part de les altres colles, i que l’important és veure com la colla continua cap endavant. Finalment, va mostrar-se convençut que aquest entrebanc els farà més forts per encarar el futur i va posar en valor que aquesta temporada havien entregat camisa a una trentena de nous castellers.

Una vegada finalitzada la Festa Major, els Xiquets de Cambrils afrontaran el tram final de la temporada amb el repte de descarregar el 4 de 7 i intentar recuperar més castells. La seva propera diada serà el dissabte 17 de setembre a Vila-seca juntament amb la colla local i els Castellers de Tortosa. Per tancar la temporada participaran a la Diada dels Xiquets de Reus que es celebrarà el dissabte 29 d’octubre i on confien en fer un nou pas endavant.

5 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de la Festa Major, aquest passat diumenge a la tarda (Foto: Lluís Rovira i Barenys)