Societat

Festa Major

La Torre del Llimó, «campament base» d'una intensa programació vilera emmarcada en la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

L'espai de la Torre del Llimó acollirà tres dies d'activitats "vileres", la primera de les quals serà aquest proper diumenge, a partir de les 11,30 h, amb el vermut vilero

Per Lluís Rovira i Barenys

Representants del col·lectiu vilero, ahir, en la presentació dels actes
Representants del col·lectiu vilero, ahir, en la presentació dels actes | Lluís Rovira i Barenys

El col·lectiu vilero va presentar, ahir al vespre, els actes "vileros" que formen part de la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. El portaveu del col·lectiu vilero, Albert Recasens, va voler destacar, per una banda, que aquest és el quart any amb activitats "d'esperit vilero" i que en aquesta edició es compta amb actes nous. I per una altra banda, va remarcar que "ens hem apoderat de l'espai de la Torre del Llimó, com a campament base", fent referència al missatge de les noves samarretes vileres que al·ludeixen al còmic de l'Astèrix i Obèlix.

Tres dies de programació vilera

La programació "vilera" es reparteix en tres dies. El primer dels actes és el vermut vilero que tindrà lloc aquest proper diumenge 4 de setembre a partir de les 11,30 h a la Torre del Llimó. El vermut, que es recupera després de dos anys d'aturada per la pandèmia, comptarà amb la música en directe del grup Els Calots, un grup 100% vilero i que farà la seva estrena en aquest espai. La matinal musical es complementarà amb la música punxada pel PD Patu.

El segon dia de programació vilera a la Torre del Llimó serà el dilluns 5 de setembre amb una sessió de cinema a la fresca en la que es projectarà la pel·lícula "Déu meu, però què t'hem fet?" Prèviament i durant la sessió de cinema hi haurà servei de barra a càrrec del col·lectiu vilero que ahir va aprofitar per fer una crida a que la gent es porti el sopar a aquest espai i mengi mentre mira la pel·lícula. La sessió de cinema començarà a les 21 h.

La principal novetat de la programació vilera d'aquesta Festa Major arriba el divendres 9 de setembre amb les activitats programades durant tota la tarda a la Torre del Llimó i sota el títol de "Som Vilerus". Es tracte d'una programació nova pensada per a tota la família amb activitats per a grans i petits. Les activitats s'iniciaran a les 18 h amb el grup d'animació del Camp de Tarragona L'Ericó Punxagut. A 2/4 de 8 del vespre es farà un tast de vins  a càrrec del celler de l'Era, de Cornudella del Montsant. En aquest tast es provaran sis vins d'aquest celler. El tast té un preu de 12 euros. Més tard, a 2/4 de 10, hi haurà l'espectacle d'humor sota el nom de "La liem"a càrrec d'Edu Mutante. Finalment, la vetllada es tancarà amb música de vinil punxada pels Niloga Boys.

La nova samarreta es repartirà a partir de demà

La nova samarreta vilera no es lliurarà avui com estava previst inicialment. El repartiment per a les persones que l'havien encomanat es farà demà divendres, de 5 a 7 de la tarda, a la plaça de la Vila. També es podrà recollir aquest dissabte de 10 a 12 h a la Torre del Llimó o bé el diumenge en el decurs del vermut vilero.

El col·lectiu vilero va agrair la col·laboració de l'Ajuntament, de Vermuts Miró i del restaurant Dall'Italiano. El col·lectiu vilero també va comunicar que se sortejarien dos sopars en aquest restaurant entre la gent que participi enviant alguna fotografia en la que es vegi material de marxandatge vilero a l'Instagram del col·lectiu vilero.

Comenta aquest article