Cultura

Festa Major

Es presenta la colla infantil del Ball de Bastons de Cambrils, una nova fornada de joves bastoners (Conté galeria fotogràfica)

La nova colla cambrilenca va ser apadrinada per la colla infantil del Ball de Bastons de Riudoms

Per Berta Ruiz

Un moment de l'actuació de la colla infantil del Ball de Bastons de Cambrils, ahir a la tarda
Un moment de l'actuació de la colla infantil del Ball de Bastons de Cambrils, ahir a la tarda | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, a la plaça de la Vila, va tenir lloc l'acte de presentació de la colla infantil del Ball de Bastons de Cambrils –en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí–, apadrinada per la colla infantil del Ball de Bastons de Riudoms. La nova fornada de bastoners i bastoneres cambrilencs van entrar a la plaça picant i tot seguit es va fer la presentació a càrrec d'Eduard Pellicer, membre de la junta de la colla.

Segons va explicar Pellicer, "a Cambrils ja n'hem tingut de colla infantil però, enguany, poc abans de l'estiu vam tenir la sort que va venir un bon grapat de bastoners i bastoneres i eren prou com per fer un quadre. I, vam creure oportú fer-los, avui, aquesta presentació oficial. Avui, encara en falta algun –els acompanya algun bastoner dels grans–, però estem molt contents que hi hagi nous bastoners per donar vida a la cultura popular i que hi hagi aquest relleu".

Tot seguit, tant la colla cambrilenca com la colla riudomenca van anar intercalant diferents balls. A la plaça va començar a bufar el vent –preludi del xàfec que va caure poc més tard– però el temps va respectar l'acte i ambdues formacions van poder lluir-se davant d'un nombrós públic que es va aplegar a la plaça. Per cloure l'acte, la presidenta del Ball de Bastons de Cambrils –Mireia Sànchez– va adreçar unes paraules d'agraïment al Ball de Bastons de Riudoms per la seva presència i l'apadrinament de la colla infantil cambrilenca. També es va mostrar satisfeta de la formació d'aquesta nova fornada de bastoners locals i va animar tots els presents a provar el ball –amb els assajos que es fan tots els diferents de les 20 a les 21 hores al Centre Cultural–.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades