Camp

Economia

L'empresa sud-coreana ILJIN Materials començarà a operar la primavera de 2025 a Mont-roig del Camp

Els primers moviments de terra als terrenys es faran en quatre mesos i les obres s'iniciaran l'any que ve

Per ACN

Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball; Fran Morancho, alcalde de Mont-roig i d'altres autoritats visitants els terrenys on s'ubicarà l'empresa
Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball; Fran Morancho, alcalde de Mont-roig i d'altres autoritats visitants els terrenys on s'ubicarà l'empresa | ACN (Mar Rovira)

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, començarà a produir a la primavera de l'any 2025 a Mont-roig del Camp. Ho va confirmar l'alcalde del municipi, Fran Morancho, durant la visita del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ahir dimecres als terrenys, on s'ha d'ubicar la planta. Les autoritats van explicar que es faran els primers moviments de terra en quatre mesos i que les obres s'iniciaran l'any vinent. "Tot avança correctament i en els propers mesos veurem com es fan les passes necessàries perquè això es materialitzin amb les dates previstes", va afirmar Torrent. La multinacional invertirà 600 milions d'euros i donarà feina a 500 persones.

Des de l'anunci de la inversió al mes de maig, tant el Govern com l'Ajuntament han treballat per al desenvolupament del Pla Parcial perquè l'empresa sud-coreana es pugui instal·lar a la zona dels Comellarets, en una superfície de 30.000 m2. L'alcalde de Mont-roig va explicar que la companyia ja prepara el projecte executiu i que les obres per construir la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic s'iniciaran l'any que ve. "Ara per ara, podem dir que el calendari s'està complint i que estem fent tots els esforços perquè aquesta inversió, d'aquesta magnitud, sigui una realitat amb les dates que ells necessiten, ja que ja tenen compromisos per facilitar els seus productes a diferents proveïdors", va remarcar Morancho.

Una inversió de 600 milions d'euros

Per la seva banda, el conseller Torrent va destacar que la inversió de 600 milions d'euros- la més elevada dels últims 20 anys a Catalunya d'aquest tipus- reafirma el potencial del país. "Recordem que ILJIN Materials fabrica un producte molt específic, però clau en tota la cadena de valor de bateries, per tant, ens posiciona en un àmbit que serà estratègic en els pròxims anys", va afirmar. Així mateix, Torrent va assenyalar que la seva instal·lació també servirà per atraure altres empreses del sector i relacionades amb el món de les bateries. "Farà de tractor del territori; un gran projecte com aquest demostra que Catalunya, el Baix Camp i, especialment, Mont-roig del Camp, pot acollir altres projectes d'aquestes característiques en el futur", va afegir.

En aquest mateix sentit, Morancho també va explicar que el municipi té sòl disponible per acollir altres companyies. De fet, el titular d'Empresa va assegurar que l'empresa sud-coreana va decidir-se per Mont-roig per criteris tècnics, per la seva ubicació i per la "formació i el talent" de les persones del territori. "Es van alinear tots aquests elements perquè finalment fos Mont-roig la ubicació perfecta. Ens agrada molt que es triï Catalunya i, específicament, Mont-roig, i la seva instal·lació ha de servir per fer aquesta transició cap a un nou model productiu", va assegurar Torrent.

ILJIN Materials

ILJIN Materials es va fundar l'any 1968 i té la seu central a Seül. Actualment, té 1.100 treballadors a escala internacional. Des de la seva fundació només disposava d'una planta de producció a Iksan (Corea del Sud), però fa pocs anys en va construir una a Malàisia. La fàbrica de Mont-roig serà la primera planta de producció a Europa. La companyia compta amb clients com LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt, entre d'altres. En concret, es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure - patentada per la multinacional - que és més fina que un cabell humà i esdevé un element bàsic per a les bateries de liti que s'usen en els vehicles elèctrics i productes electrònics.

Comenta aquest article