Informació general

Convivència

Una veïna adverteix de la presència de gossos perillosos sense lligar a la zona verda entre el carrer Anoia i Gaià

La veïna afirma que ha patit conseqüències d'aquest fet ja que un gos li va mossegar el peu

Per Maria Vidal

Gossos sense lligar a la zona verda entre el carrer Anoia i Gaià
Gossos sense lligar a la zona verda entre el carrer Anoia i Gaià | Cedida

Una veïna de Cambrils ha advertit a revistacambrils.cat la presència de gossos perillosos sense lligar a la zona verda entre el carrer Anoia i el carrer Gaià, darrere de la Torre de l'Esquirol. La mateixa veïna afirma que cada dia hi ha Dòbermans i altres races considerades perilloses en aquesta zona. Ella mateixa ha patit les conseqüències d'aquests fets, ja que un gos li va mossegar el peu.

La persona en qüestió també exposa que ha avisat l'Ajuntament de Cambrils en múltiples ocasions i que ha presentat instàncies sense que es prenguin mesures. La veïna suggereix que seria efectiu col·locar senyals verticals que indiquin que cal portar els gossos lligats per tal de prevenir accidents en un futur, així com baralles entre gossos. Tot i que ho ha sol·licitat al consistori, la seva demanda de moment no ha estat posada en pràctica. 

L'Ajuntament va posar en marxa una campanya per la tinença responsable de gossos potencialment perillosos

Per part de l'ajuntament asseguren que no tenen constància de cap incident destacable perpretrat per algun gos, tot i que són coneixedors que n'hi ha en aquesta zona i de tant en tant s'apropen a altres persones. A mitjans de juliol, es va anunciar que s'enduriria el control pel compliment de la normativa de gossos  potencialment perillosos i que ja s'havia sancionat a dues persones propietàries per diverses infraccions. Els propietaris d’aquest tipus d’animals han de complir una normativa específica i més restrictiva que els obliga a disposar d’una llicència per a la tinença i conducció que han de dur sempre a sobre i passejar els gossos amb el morrió posat i lligats amb una corretja no extensible que no superi els 2 metres; per tant, no se'ls permet deslligar-los en cap moment. La campanya es va posar en marxa al maig amb l'objectiu de millorar la convivència a la via pública, garantir la protecció i benestar dels gossos, i preservar la seguretat de les persones.

Comenta aquest article