Informació general

Història

Es compleixen 15 anys de l'inici de les obres del campanar de l'església de Sant Pere

L'Ajuntament va aprovar, a l'agost del 2007, la subvenció de la construcció del campanar amb el vot a favor de tots els partits municipals excepte ICV

Per Redacció

Vista actual del campanar de l'església de Sant Pere
Vista actual del campanar de l'església de Sant Pere | Cedida

El campanar de l'església de Sant Pere començava a ser una realitat ara fa 15 anys. Al ple ordinari que va tenir lloc el 28 d'agost del 2007 es va aprovar que l'Ajuntament subvencionés la construcció del campanar amb mig milió d'euros. Els primers passos de les obres es van dur a terme el 24 de setembre d'aquell mateix any, quan es va col·locar la bastida davant la façana principal de la parròquia per alçar-hi el campanar i es va retirar la campana que hi havia a la teulada, datada del 1941 i amb inscripcions gravades a l'exterior, i la creu que presidia la façana. Les obres en si es van iniciar a principis d'octubre i es va preveure que acabarien per les festes de Nadal, tot i que finalment es van endarrerir.

El consistori cambrilenc hi va aportar mig milió d'euros 

La proposta de subvenció del campanar es va tirar endavant amb els vots a favor de tots els partits que en aquell moment tenien representació al consistori cambrilenc (PSC, ERC, CIU, PP i PLIC) a excepció d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). El regidor del grup municipal hi va votar en contra perquè, segons va anunciar en un comunicat de premsa, considerava "absolutament desproporcionat" concedir 500.000 euros "tenint en compte que el pressupost del campanar presentat per l'Arquebisbat de Tarragona és de 581.699,28 euros". ICV també argumentava que l'Ajuntament de Cambrils no disposava de "suficients recursos per fer fornta a la subvenció". "A més no respon a cap prioritat municipal i considerem que els ajuntaments tampoc haurien de ser els principals finançadors d'equipaments religiosos", exposava el partit al mateix comunicat. 'altra banda, la iniciativa va rebre el suport de tota l'oposició, qui va qualificar d'encertada la proposta perquè suposava conservar el patrimoni municipal.

Un projecte basat en els plànols originals de l'edifici

El projecte del campanar de l'església de Sant Pere es va fer en base als plànols originals de l'edifici, obra de l'arquitecte diocesà Monravà Soler, els quals va recuperar i adaptar Jordi Font. Consistia en una estructura de 33 metres d'alçada coronada per una cúpula metàl·lica. Com finalment ha acabat esdevenint realitat, el campanar té una base quadrada i disposa de quatre campanes i un rellotge en cadascun dels costats. 

Comenta aquest article