Informació general

Transport

Com viatjar gratis en tren els darrers quatre mesos de l'any

El BOE va publicar, ahir, les condicions per als abonaments gratuïts de Rodalia i mitja distància i les línies subjectes a aquesta rebaixa de preus

Per Redacció

Andanes de l'estació de tren de Cambrils
Andanes de l'estació de tren de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El BOE va publicar, ahir, les condicions per als abonaments gratuïts de Rodalia i mitja distància. Una abonaments que entraran en vigor a partir de l'1 de setembre i es perllongaran fins el 31 de desembre. L'anunci d'aquesta mesura la va donar el president espanyol, Pedro Sánchez, en el debat de política general al Congrés dels Diputats i en aquell moment va parlar d'una bonificació del 100% dels preus de diversos viatges tant en trajecte de rodalies com de mitja distància.

Renfe ha habilitat al seu web un portal per sol·licitar els bitllets de tren subjectes a la rebaixa. El portal, creat per garantir que els usuaris puguin obtenir els títols amb antelació arran de l’allau de peticions, va començar a operar dilluns, 8 d’agost. Els títols sol·licitats es podran adquirir a través de l’aplicació de Renfe Rodalies, el web de la companyia, les màquines d’autovenda o les taquilles de les estacions fins al 24 d’agost. Els usuaris que comprin els bitllets telemàticament rebran un codi QR que després els servirà per accedir a les estacions o per obtenir el bitllet físic.

Dipòsit de 10 o de 20 euros

En els títols de multiviatge de Rodalia, els usuaris hauran de pagar un dipòsit de deu euros que es tornarà una vegada acabat aquest període si s’han fet almenys setze viatges, és a dir, una mitjana de quatre el mes. El dipòsit es retornarà automàticament si s’ha fet amb targeta de crèdit i s’haurà de sol·licitar si es paga en efectiu. Pel que fa al títol amb viatges il·limitats per a mitja distància s’haurà de deixar un dipòsit de vint euros. Igualment, es tornaran els diners si s’han fet setze viatges fins a final d’any.

Viatjar gratis en tren

Els abonaments gratuïts per viatjar en Rodalies i mitjana distància seran els següents:

-Títol de multiviatge de Rodalia: Aquest bitllet es podrà adquirir i viatjar en trens de rodalies il·limitadament. Tindrà una validesa de quatre mesos. En el moment de compra, s’haurà d’abonar una fiança de 10 euros. 

-Títol multiviatge de mitja distància: també entrarà en funcionament un títol multiviatge amb viatges il·limitats i amb una validesa de quatre mesos. S’haurà d’abonar una fiança de 20 euros.

Línies de Renfe gratuïtes

Les línies de Renfe gratuïtes seran les dels serveis de rodalia de Barcelona, els serveis de rodalia de Girona, els serveis de rodalia del Camp de Tarragona i els serveis regionals. Les línies incloses són:

-Serveis de rodalia de Barcelona: R1 (Molins de Rei – Maçanet-Massanes), R2 (Castelldefels – Granollers Centre), R2 Nord (Aeroport – Maçanet-Massanes), R2 Sud (Sant Vicenç de Calders – Barcelona-Estació de França), R3 (l’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà), R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa), R7 (Barcelona Sant Andreu Arenal – Cerdanyola Universitat) i R8 (Martorell – Granollers Centre).

-Serveis de rodalia de Girona: RG1 (l’Hospitalet de Llobregat – Figueres/Portbou).

-Serveis de rodalia del Camp de Tarragona: RT1 (Tarragona – Reus) i RT2 (l’Arboç – Salou-Port Aventura).

-Serveis regionals: R11 (Barcelona Sants – Portbou), R12 (L’Hospitalet de Llobregat – Lleida), R13 (Barcelona Estació de França – Lleida. Per Valls), R14 (Barcelona Estació de França – Lleida. Per Tarragona i Reus), R15 (Barcelona Estació de França – Reus – Riba-Roja d’Ebre), R16 (Barcelona Estació de França – Tarragona – Tortosa/Ulldecona) i R17 (Barcelona Estació de França – Salou-Port Aventura).

 

Comenta aquest article