Informació general

Equipaments

Cambrils en Comú lamenta les propostes de l'alcalde i del regidor d'Urbanisme pel Teatre Auditori de Cambrils

La formació lamenta que l'alcalde només pensi en privatitzar l’equipament en lloc de buscar finançament alternatiu procedent d’altres administracions o fons europeus

Per Redacció

Detall d'una de les parets exteriors de l'auditori
Detall d'una de les parets exteriors de l'auditori | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils en Comú (CeC) ha emès un comunicat per tal de sortir al pas de les recents declaracions de l'alcalde Oliver Klein i del regidor d'Urbanisme Enric Daza sobre el futur del Teatre Auditori de Cambrils "que donen d'una banda la sensació d’estar en el dia de la marmota perquè la ciutadania cambrilenca està sentint les mateixes explicacions i les mateixes excuses des de fa 11 anys, concretament des del març de 2011 en què es va acabar la primera fase de l’equipament". En el comunicat es diu que "potser el regidor no n’està al corrent, però fa 11 anys el projecte inicial ja incloïa fer un Teatre Auditori i Palau de Congressos. Pel que sembla aquest govern torna a descobrir Amèrica!"

De l'altra banda Cambrils en Comú no veu amb bons ulls la solució proposada, de buscar fons d'inversió que mitjançant una concessió gestionin l'equipament durant 50 anys, encarregant-se de finançar l’acabament de les obres, "si mirem al nostre voltant veurem com, en els darrers anys, s’han impulsat obres similars però la fórmula de cercar empreses privades que financin i explotin els equipaments no l’hem pas vista.  Ara l’alcalde ens diu: “cal oferir un projecte que sigui interessant i rendible per a la iniciativa privada”. Sembla difícil, per no dir impossible, que la dinamització cultural de Cambrils interessi més a les empreses que la recerca del benefici".

Cambrils en Comú considera que Cambrils, en cas que aquesta iniciativa privada arribi, "patirà durant mig segle una fortíssima hipoteca que dificultarà fer una programació cultural de qualitat -que segurament no encaixarà amb els beneficis econòmics que busca l’empresa privada. La cultura va molt més enllà de buscar una rendibilitat econòmica ja que ha de ser extensiva a tota la societat".

Per Cambrils en Comú la solució ha de passar per obtenir finançament dels fons Next Generation o d’altres que es puguin trobar, "sense dependre d’empreses privades que busquen -com és lògic- només el seu benefici econòmic. Però per aconseguir aquest finançament cal treballar en un projecte atractiu, que sigui sostenible des del punt de vista mediambiental i que al mateix temps vetlli per la ciutadania del municipi i la utilització d’aquest equipament".

Comenta aquest article