Informació general

Es presenta el IV Seminari sobre Educació "M. Dolors Medina: Memòria i Veu"

Per Judit PinazoRamón García Mateos, ahir al matí, en la presentació del programa del seminari d'enguany
Ahir al matí es va presentar el programa del "IV Seminari sobre Educació M.Dolors Medina: Memòria i Veu". Enguany se celebra la quarta edició d'aquest seminari que, tal i com explicava ahir en la presentació el regidor en funcions d'Ensenyament –Ramón García- després de quatre anys és una activitat totalment consolidada. Recordem que aquest seminari està dirigit, especialment, als professors, però també queda obert a estudiants universitaris i al públic en general.

El programa del seminari girarà un any més entorn a l'estudi i el coneixement de la cultura tradicional i la seva utilització com a recurs educatiu. Les jornades que es realitzaran entre el 3 i els 6 de juliol, s'han vist lleugerament modificades i enguany es plantegen amb un nou format. Hi haurà tres sessions de tarda al Centre Cultural i cada una d'elles es complementarà amb una vetllada nocturna, tal i com s'ha vingut fent en els últims anys als jardins de l'Escola de Música. L'últim dia es farà l'acte de cloenda del seminari amb un concert, al pati de l'IES Cambrils, que enguany anirà a càrrec d'Amancio Prada i  que comptarà amb la col·laboració de Juan Carlos Mestre.

Música, narració oral i improvisació

Tots els cursos d'enguany s'iniciaran a les 17h. El primer serà el proper 3 de juliol, un Taller-col·loqui amb els música Alberto Jambrina i Àngel Vallverdú, membre de la colla del Ball Bastons de Cambrils. El mateix dia a la nit es celebrarà la vetllada literària amb Alberto Jambrina i Els Perdigots, del qual n'és membre Àngel Vallverdú.

Dimecres 4 de juliol es realitzarà  la segona jornada, en aquest cas l'eix central girarà entorn la narració oral, amb la participació de la narradora tarragonina Rat Cebrián i el jove poeta Matías Tárraga. A les 23h es celebrarà la vetllada literària amb els dos convidats del taller.

Finalment dijous es celebrarà l'últim dia del seminari amb un taller de poesia popular i improvisació poètica amb el cubà, Alexis Díaz, investigador i especialista en poesia oral improvisada i Arturo Gaya, membre del grup de folklore de les Terres de l'Ebre Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Com a curiositat, destacar que el dibuix que il·lustra el cartell i el programa de les jornades d'enguany és obra de l'artista Luis Eduardo Aute.

Comenta aquest article