Cultura

Festival

Una insuperable Nathy Peluso s'apodera de l'escenari en la clausura del Festival Internacional de Música de Cambrils

L'artista argentina porta el seu Calambre Tour al parc del Pinaret oferint un espectacle musical i físic que va fer embogir el públic cambrilenc (Conté galeria fotogràfica)

Per Maria Vidal

Nathy Peluso
Nathy Peluso | Kërzops

Nathy Peluso és garantia d'espectacle allà on va. Així ho va demostrar ahir a la nit sobre l'escenari del parc del Pinaret al concert que va tancar la 47a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, en el marc de la seva gira internacional Calambre Tour. L'estrella argentina va desplegar totes les seves armes musicals, interpretatives i seductores durant més d'una hora i quart, amb un públic, majoritàriament dempeus a la pista, que embogia en cada cançó i cada coreografia de l'artista i uns ànims que no van decaure en cap moment. La sensació al final era la d'haver assistit a un show irrepetible i empoderador. L'artista va ser la protagonista de l'espai amb la seva veu potent, un domini escènic incomparable, la característica barreja d'estils i una força i energia arrassadores que captiven a tots els espectadors, tant a aquells fans més devots com a aquells altres que esperen presenciar el seu talent en directe. 

Nathy Peluso va irrompre a l'escenari cambrilenc acompanyada d'una banda de set músics pocs minuts després de les 22 h amb Celebré. Amb un dels seus habituals maillots ajustats, en aquest cas de color negre, guants i ulleres de sol, la cantant va seguir fent desfermar els assistents, als quals anomenava contínuament "mi gente" amb Sana sana. "Bona nit! Espero que sigui una nit màgica per vostès, gràcies per venir", va pronunciar abans d'entonar Buenos Aires, un tema que va cantar des del ring situat al mateix escenari, del qual no va parar de pujar i baixar al llarg del seu espectacle. L'escenografia, molt minimalista, la completaven dues pantalles laterals i una altra de frontal, que reproduïen tots els moviments de la incombustible artista i acompanyaven el show canviant de color. 

"Vull entendre si aquí la gent ve a la festa de debò, de veritat"

La cantant no es va desviar en cap moment del seu objectiu: que la gent gaudís i gozara de l'actuació. "Vull entendre si aquí la gent ve a la festa de debò, de veritat", va expressar per precedir Puro venenoDesprés d'un parell de temes, i de nou des de dalt del ring, Nathy Peluso va oferir la coneguda Ateo, una col·laboració amb C. Tangana. En aquell moment, va animar al públic a abraçar-se amb aquella persona especial amb qui havien vingut al concert. Amb l'ambient del parc del Pinaret ja completament pels núvols, l'argentina va preguntar "si saben com m'estan anomenant a mi últimament" per llavors cantar Mafiosa.

Després va ser el torn del seu music session amb Bizarrap, i el mític I'm a nasty girl, fantastic, este culo es natural, no plastic, lo que toco lo hago bombastic, mentre ella mateixa es gravava en primer pla des d'una càmera col·locada al seu micròfon, seguida de Delito Business Woman. El show de Nathy Peluso també va passar per saltar a corda durant uns minuts, estirar-se a l'escenari exhausta i preparar-se per un combat de boxa abans de cantar Emergencia. La cantant va interpretar després Corashe agenollada i envoltada de centenars de focus que la il·luminaven i enlluernaven el públic per evidenciar, una vegada més, que Nathy Peluso és l'autèntica mestressa de l'escenari.

"Mi gente, que visqui la música i que sempre morin d'amor!"

En aquest final apoteòsic, l'artista va dirigir-se de nou als espectadors per desitjar que "se'n vagin d'aquí inspirats, amb força, amb ganes de seguir el que els agrada, que es vagin trobant en la vida. Que s'envoltin d'amor, de gent que els cuidi, que creguin en vostès. Però sobretot, que tinguin fe del que són capaços de fer, no se subestimin, són capaços de fer coses molt grans". Tot seguit va demanar a Cambrils "regala'm les teves llums" i va tornar a agrair al públic la seva estima, afirmant que havia sigut un enorme plaer. Aquestes paraules van precedir la seva versió de Vivir así es morir de amor, un tema popularitzat per Camilo Sesto. En aquesta cançó, les pantalles de darrere la cantant mostraven als assistents amb les seves llanternes. "Mi gente, que visqui la música i que sempre morin d'amor!", va expressar abans d'acomiadar-se de l'escenari i, amb aquest missatge, també cloure amb magnificiència l'edició d'enguany del Festival Internacional de Música de Cambrils, havent ofert deu concerts repartits en una setmana.