Cultura

FIMC

Pets eterns!

El concert de la gira 1963 va tenir el seu punt àlgid, ahir a Cambrils, amb la interpretació d'un dels hits del nou treball, Jordi Puig, tot un homenatge a la memòria del jove cambrilenc (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Pets dalt de l'escenari del Parc del Pinaret, ahir a la nit
Els Pets dalt de l'escenari del Parc del Pinaret, ahir a la nit | Kërzops

El festival Internacional de Música de Cambrils va viure, ahir, una nit molt especial. Els Pets retornaven al Festival tres anys després, quan el 2019 van presentar l’anterior treball Som. Ara, havent deixat una pandèmia enrere i amb un nou disc estrenat fa poc més de tres mesos, Lluís Gavaldà, el cantant dels Pets, ja havia avisat que el concert de Cambrils no seria un concert normal. Hi havia, per damunt de tot, un detall que el diferenciava de la resta de concerts de l’actual gira, el de tocar la cançó Jordi Puig davant els familiars, amics i conciutadans del jove cambrilenc a qui va dedicada la cançó. En aquest punt del concert, tot just a la tercera cançó, el mateix Gavaldà va dir que es tractava de la cançó més important del darrer treball i que estava dedicada al seu amic cambrilenc “que avui no havia pogut venir perquè tenia el cor massa gran”. Va sonar la cançó, amb les imatges del videoclip de fons i amb l’emoció a flor de pell. Jordi Puig va reviure en una nit màgica.

Però el concert va tenir molts altres moments. Els Pets havien engegat amb el tema Descafeïnat,  i tot seguit, amb No t'escolto, engegaven les cançons del nou treball. Jordi Puig va ser la tercera cançó i els temes del nou disc s’intercalaven amb temes d’altres treballs amb cançons com Aquest cony de temps, La vida és bonica (però complicada), Segon plat, No vull que t’agradi aquesta cançó o Blue Tack. Després va venir un altre dels moments del concert, la interpretació de la cançó, que forma part del nou disc, Atracament a La Caixa. Una cançó també "especial" però per motius que no tenen res a veure amb l'emoció i el record, i que ha tingut un rerefons important en el decurs d'aquesta darrera setmana. La cançó descriu un suposat atracament a una entitat bancària sota una tornada que diu "Atracament a La Caixa i estic xalant de valent. La culpa és vostra per voler cobrar-me comissions del deu per cent".

Després, el concert va recuperar vells temes com Agost i La vida és molt avorrida sense el teu cos. Amb Tantes coses a fer, el públic va mostrar les seves ganes de ballar i cantar que van continuar amb Soroll, Respira, per entrar en el clímax del concert amb la cançó que no pot faltar mai i que en aquest cas encara menys; el S’ha acabat, cantat amb força per tot el públic. I per rematar-ho, un Bon dia que va fer embogir la gent. Després d’això, els Pets van marxar de l’escenari i van retornar poc després per fer la darrera tanda de cançons entre les que hi havia el Jo vull ser rei, Una estona de cel i van acabar el concert amb un tendre Bona nit com a cloenda d’una nit ben especial acompanyada d'una intensa xafogor que va fer suar de valent a tothom.