Esports

Vòlei platja

El Club Voleibol Reus impulsa la creació d'equips de competició de vòlei platja a Cambrils

Les categories d'infantil i cadet començaran els entrenaments per competir a partir de l'1 de setembre a la platja del Regueral

Per Maria Vidal

Un dels entrenaments de l'equip de vòlei platja del Club Voleibol Reus a Cambrils
Un dels entrenaments de l'equip de vòlei platja del Club Voleibol Reus a Cambrils | Cedida

Els aficionats al vòlei platja podran practicar i competir d'aquest esport a Cambrils durant tot l'any. El Club Voleibol Reus ha obert les inscripcions per la creació de dos equips de competició tant masculí com femení, de les categories d'infantil i cadet. L'entitat reusenca ha fet el pas després d'haver estat organitzant entrenaments d'iniciació al vòlei platja a la platja del Regueral cambrilenca des de fa aproximadament mig any.

El Club Voleibol Reus es va fundar fa cinc anys amb la intenció de fer reviure la passió per aquest esport a la capital del Baix Camp. L'entitat ha anat creixent en jugadors i equips, els quals practiquen vòlei pista en diferents instal·lacions esportives municipals de Reus. "Últimament aquest esport està tenint molta tirada", comenta Josep Maria Cano, president del club. A causa d'aquest procés d'expansió, els darrers mesos han estat treballant "en fer una seu de vòlei platja a Cambrils". Els entrenaments d'iniciació que han tingut lloc fins a finals del passat mes de juliol han augmentat el nombre d'adeptes d'aquest esport i han permès consolidar un equip de joves que properament tindrà l'oportunitat de competir en vòlei platja.

Les categories dels equips es podrien ampliar segons el nombre d'inscrits

Ara els jugadors es poden inscriure per constuir els equips de competició d'infatil i cadet, tot i que existeix la possibilitat d'obrir equips d'edats més petites -alevins-, i adults. "De moment hem obert infantil i cadet perquè són les categories amb més tirón, però esperem que s'ampliï", explica Cano, de la mateixa manera que ha ocorregut al club en el vòlei pista. Que el Club Voleibol Reus tingui equips de competició de vòlei platja "era el següent pas", assegura el president de l'entitat. "Tenim entrneadors qualificats i és qüestió de formar els equips", afegeix. 

Està previst que els entrenaments s'iniciïn el dijous 1 de setembre, i també tindran la platja del Regueral com a terreny de joc. Tot i això, el club no utilitza les xarxes municipals que ja hi ha instal·lades a la platja, sinó que entrenen en unes de pròpies que a cada sessió munten i desmunten per no haver dependre de si les municipals estan ocupades. Després d'entrenar durant tota la temporada 2022-2023, la intenció del Club Voleibol Reus és començar a competir a finals del curs, és a dir, a l'estiu, que és quan també s'inicia la temporada de competicions d'aquest esport. 

Cartell de les inscripcions als equips de competició de vòlei platja

 

Comenta aquest article