Informació general

Comerç

El Parc Samà acull la tercera edició del Samà Slow Market

Una quinzena de comerciants i artistes locals mostren els seus productes al jardí històric de Parc Samà en una experiència de ‘shopping’ en plena natura

Per Lluís Rovira i Barenys

Sílvia Torrell, Oliver Klein i Dánel Arzamendi, ahir, a la inauguració del Samà Slow Market
Sílvia Torrell, Oliver Klein i Dánel Arzamendi, ahir, a la inauguració del Samà Slow Market | Lluís Rovira i Barenys

El III Samà Slow Market ofereix fins diumenge quatre dies plens de esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits. Com en les anteriors edicions, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix en una proposta per passejar relaxadament entre arbres centenaris i animals exòtics, gaudir de l'arquitectura modernista i aturar-se sense presses en una quinzena de parades d'artesania, flors, perfums, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura, roba, alimentació... en una experiència de consum sostenible i sense estrès, en plena comunió amb la natura.

Ahir al matí, l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, acompanyat per Sílvia Torrell, en representació del teixit comercial de Cambrils, i Dánel Arzamendi, director d'operacions de DNA, empresa gestora del jardí històric, van inaugurar el mercadet, que anirà guanyant en activitat fins a arribar a la màxima afluència durant el cap de setmana amb un total de 15 parades. El 2021 el Samà Slow Market va atreure unes 4.000 persones, i l'objectiu és, si més no, igualar aquesta xifra, segons va explicar Arzamendi. "Aproximadament el 75% dels visitants del Slow Market són turistes que estan passant les vacances a Cambrils, mentre que l'altre 25% és públic local, on  s'inclouen els posseïdors del passi anual del parc, que paguen un petit suplement", va descriure el director d'operacions de DNA. Enguany, a més, es farà en horari ininterromput, de 10 a 21 h.

L'alcalde va subratllar la col·laboració entre el Parc Samà, els comerciants i l'Ajuntament per donar a conèixer aquest espai emblemàtic: "Ens interessa el Parc Samà com un atractiu pels nostres visitants, que complementa l'oferta de platges i restauració, i també ens interessa que les persones que visiten el Parc Samà coneguin els artesans locals i vinguin a descobrir les botigues de Cambrils", va afirmar Klein. L'èxit de les dues edicions prèvies ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament i el Patronat de Turisme. Com a novetat d'enguany, l'horari de l’esdeveniment és ininterromput de 10 del matí a 9 de la nit durant els quatre dies. Els tiquets es poden adquirir a http://www.parcsama.cat, tenint en compte que les persones empadronades a Cambrils tenen un 50% de descompte en l’entrada.

Un programa d'activitats amb música, modernisme, contes, espectacles de màgia i vermut

L'oferta comercial es complementa amb un programa d’activitats familiars que combina natura, música, contes, modernisme i màgia, a més d’un servei de bar i restaurant. Del dijous al diumenge, d’11 a 13:30 h, s'han programat diversos tallers infantils dinamitzats per Núria Capella a la zona del pi negre. Després de l'espectacle d'ahir, el mag Santos tornarà a actuar pels més petits a l'esplanada dels cedres dissabte a les 19 h. 

Avui divendres a les 18 h, a les 19 h i a les 20 h hi haurà conta-contes a càrrec de Camaleons Kids sobre la història d’aquest jardí modernista i romàntic de 14 hectàrees creat el 1881 on hi habiten més de 1.500 espècies de flora i fauna. D'altra banda, dissabte a les 18 h també hi haurà música adreçada als infants i diumenge a les 19 h la programació acabarà amb una actuació especial de PD Patu.

Comenta aquest article