Esports

Rem

El Club Rem Cambrils obté dues medalles de bronze al Campionat de Catalunya de Llagut

Els equips de Cadet Masculí i Absolut Femení van aconseguir una tercera posició a la final de la regata

Per Antoni Font

L'equip Absolut Femení del Club Rem Cambrils, amb la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de Llagut
L'equip Absolut Femení del Club Rem Cambrils, amb la medalla de bronze al Campionat de Catalunya de Llagut | Antoni Font

El Port Vell de Barcelona va ser l’escenari del XXVII Campionat de Catalunya de Llagut aquest passat cap de setmana. L’organització va anar a càrrec del Reial Club Marítim de Barcelona juntament amb la Federació Catalana de Rem, el Port de Barcelona i la col·laboració del Centre Comercial Maremàgnum. En aquesta edició hi van participar 19 clubs de rem i al voltant de 350 vogadors i vogadores, en un total de 49 equips. El Club Rem Cambrils va participar en quatre categories: Veterà Masculí, Veterà Femení, Absolut Femení i Cadet Masculí. A diferència de la Lliga Catalana de Llagut, el Campionat de Catalunya es duu a terme amb competicions normalment de dos dies de durada, es regeix per la mateixa normativa de la FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron), amb un dia d'eliminatòries i repesques i amb finals l'endemà.

La fase d'eliminatòries dels equips veterans va tenir lloc dissabte

La tanda de regates de la fase d’eliminatòries corresponents únicament a les categories veteranes, a causa de l’elevat nombre d’equips inscrits en aquesta categoria, va iniciar-se dissabte a les 17.15 h. L'equip Veterà Femení del Club Rem Cambrils va classificar-se directament per la fase de semifinals del diumenge, en entrar en primer lloc en la seva mànega. Pel que fa a l'equip de Veterà Masculí, en entrar en la tercera posició en la seva eliminatòria, es va veure “forçat” a disputar una nova mànega de repesca, aconseguint finalment classificar-se per poder disputar la tanda de semifinals del diumenge.

Diumenge, torn de les semifinals i les finals 

A les semifinals del diumenge, la categoria de Veterà Masculí va aconseguir la tercera posició de la regata, aconseguint únicament poder-se classificar  només per a disputar la Final B del campionat. L’equip Veterà Femení va aconseguir la segona posició en la prova de semifinals, quedant classificades per disputar la Final A. Tant la categoria absolut femení com la de Cadets, donat que el número d’equips finalment inscrits va ser de quatre, van passar directament a disputar la tanda de finals respectivament.

Pel que fa a la final de l’equip Absolut Femení, aquest va obtenir la segona posició de la regata amb un registre de 09:13,03 min. aconseguint la medalla de bronze d’aquest campionat. Així mateix, l’equip Cadet Masculí, format pels nois i noies de l’escola de Rem, van finalitzar en la tercera posició de la Final (500 m), amb un temps de 02:46,96 min. aconseguint també una merescuda medalla de bronze.

Classificacions Campionat de Catalunya

Cadet Masculí :

  1. Club Rem Badalona
  2. V.E. Vogadors de Cambrils
  3. Club Rem Cambrils

Absolut Femení:

  1. Club Rem Mataró
  2. V.E. Vogadors de Cambrils
  3. Club Rem Cambrils

En la Final B, l’equip Veterà Masculí va obtenir la segona posició, amb un registre de 05:22,16 min., aconseguint finalment la sisena posició en la classificació general del Campionat de Catalunya. Respecte a l’equip Veterà Femení, tot i haver fet una excepcional tanda de regates en les fases prèvies del campionat, els resultats obtinguts en la Final A no van ser els esperats, finalitzant la prova en quarta posició amb un temps de 05:40,66 min. i quedant sense opcions al medaller. Des del Club Rem Cambrils volen donar la més sincera enhorabona a tots els Clubs pels èxits obtinguts.

Ara, un cop acabades les competicions de llagut, s'inicia un procés de descans per a reprendre novament -en unes setmanes- els entrenaments d'inici de la preparació de la propera temporada.

L'equip Cadet Masculí del Club Rem Cambrils amb la medalla de bronze del Campionat de Catalunya de Llagut
L'equip Cadet Masculí del Club Rem Cambrils amb la medalla de bronze del Campionat de Catalunya de Llagut (Foto: Antoni Font)