Informació general

Inversions

Oliver Klein, alcalde: «Ens estem reunint amb empreses interessades en el projecte del Teatre Auditori i Palau de Congressos»

L'alcalde va remarcar que, per desencallar aquesta obra inacabada, cal oferir un projecte que sigui interessant i rendible per a la iniciativa privada

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'estructura de l'auditori
Aspecte actual de l'estructura de l'auditori | Lluís Rovira i Barenys

Desencallar l'obra inacabada del Teatre Auditori passa, sens dubte, per la inversió privada. L'equip de govern municipal treballa, des de fa temps, en aquesta línia i, així ho ratificava l'alcalde Oliver Klein, al plenari del passat divendres 29 de juliol. Klein intervenia després que el portaveu de JxC, Lluís Abella, li demanés explicacions sobre la informació apareguda en premsa –al Diari de Tarragona– sobre la possibilitat de finalitzar l'obra amb un nou projecte que inclogués l'afegit de 'Palau de Congressos' al Teatre Auditori, així la possible construcció d'un hotel als terrenys que actualment ocupa l'estació d'autobusos. Aquesta informació també apuntava a l'interès de tres fons d'inversió i, Abella, va preguntar: "ens poden dir què hi ha de cert en aquesta notícia o ja ve a donar el tret de sortida a la campanya electoral?". El portaveu de JxC també va qüestionar la inclusió de la nova Escola Municipal de Música en aquest nou projecte conjunt i va criticar que es canviés la seva ubicació fora del Barri Antic.

L'alcalde Oliver Klein va corroborar que al Teatre Auditori se li vol introduir l'afegitó de Palau de Congressos "per a la seva major i millor viabilitat". Klein va explicar que, "ens estem reunint –per sort– amb empreses possiblement interessades i, un dels punts més importants per desencallar aquest tema, és donar un marge de rendiment a l'operació que es pugui fer amb la col·laboració privada. En aquest sentit també confirmo que hi ha uns terrenys a la vora que, en aquests moments, estan qualificats com d'equipaments que podrien entrar en l'operació conjunta per solucionar el futur del Teatre Auditori i Palau de Congressos fent-lo més rendible amb l'aprofitament d'aquests terrenys del costat. Es pot canviar la seva qualificació amb la normativa urbanística i jurídica vigent".

Sobre la possible inclusió o no de la nova Escola Municipal de Música dins d'aquest mateix projecte, l'alcalde va comentar que s'està estudiant. Finalment va cloure la seva intervenció insistint en que "hi ha privats interessats i tot haurà d'acabar amb un concurs; a qui li sigui interessant la proposta i faci la millor oferta amb les condicions jurídiques i econòmiques exigents doncs serà l'empresa o iniciativa privada que ho tirarà endavant. Quan hi hagi novetats, els informarem".

Comenta aquest article