Cultura

Festival

Taburete captiva el públic més jove del Festival Internacional de Música

La formació madrilenya –encapçalada per Willy Bárcenas i Antón Carreño– va fer un repàs per la seva trajectòria musical, des de la seva formació l'any 2014, fins ara (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Berta Ruiz

Un moment del concert del grup Taburete, ahir a la nit, al parc del Pinaret
Un moment del concert del grup Taburete, ahir a la nit, al parc del Pinaret | Berta Ruiz

El grup Taburete va captivar, ahir a la nit, el públic més jove del Festival Internacional de Música de Cambrils. La formació madrilenya –encapçalada per Willy Bárcenas i Antón Carreño– va fer un repàs per la seva trajectòria musical, des de la seva formació l'any 2014, fins ara. Quatre discos d'estudi –Tres Tequilas i Dr.Charas (2016)–, Madame Ayahuasca (2018) i La broma infinita (2021)– els han servit per fer-se un lloc dins del panorama del pop rock estatal, amb un estil molt animat i desenfadat. En aquesta gira titulada "Caminito a Matadero", Taburete estarà actuant per tota la geografia espanyola fins el proper mes d'octubre.

Ahir a la nit obrien el concert amb temes com Belerofón, Venado tuerto i El fin. Una enèrgica sortida a l'escenari que va fer vibrar el seu públic més fidel que omplia la pista i bona part de les graderies. Willy Bárcenas s'adreçava a la gent amb una 'bona nit Cambrils!" i manifestava que era tot un plaer ser presents al Festival i seguir ampliant destins arreu de la geografia estatal. "Amb un públic així, tant espectacular, és increïble; a gaudir!" afirmava. El repertori de Tabuerete va seguir amb les cançons Kaiserslautern, 2018, Entre tus piernas, Penúltimo beso, Madame Ayahuasca, México DF i Abierto en vena. Totes aquestes van ser corejades, cantades i ballades per un públic molt entregat i una banda que agraïa molt l'espectacular acollida a Cambrils.

"Els records que se'ns queden són els que passem amb la gent que estimem"

En aquest punt, Willy Bárcenas feia un incís per explicar que, "han estat dos anys complicats per a la música i per a tots, on hem perdut moltes coses i molts moments... Crec que el més important de tots és ser agraïts. Aquí miro i veig famílies, veig pares amb fills, veig parelles, grups d'amics junts ballant i gaudint... Al final si tenim això som uns afortunats i hem de donar gràcies. Els records que se'ns queden són els que passem amb la gent que estimem i aquesta cançó se la dedico a la meva gent". Tot seguit, la banda va tocar el tema Amos del piano bar, Una foto en blanco y negro, Roto y elegante, Cinco sentidos, La discoteca i Walter Palmeras. Per tancar el concert, el grup va interpretar els temes Mariposas, Sirenas i Motel arrodonint una nit de música, animació, entrega i posant-se tot el públic a la butxaca.

Comenta aquest article

Galeries relacionades