Informació general

Atur

L'atur puja dues dècimes i registra 40.645 desocupats aquest juliol a la demarcació de Tarragona

L'evolució interanual mostra una reducció del 15,80% respecte al mateix mes de l'any passat

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona
Imatge d'arxiu de l'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona | ACN (Aina Martí)

L'atur ha registrat 40.645 persones al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre aquest juliol, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. La demarcació posa fre a cinc mesos de recuperació laboral. L'atur puja per primer cop des del gener, amb un lleuger increment després de mesos de baixades. Són 92 persones més inscrites a les llistes de l'atur, el que representa un parell de dècimes més respecte al mes de juny, tot i coincidir amb la temporada estival. L'evolució interanual indica que hi ha 7.625 aturats menys, una xifra que suposa una reducció del 15,80% en comparació amb les dades registrades per l'administració estatal fa un any. Gairebé un 60% dels aturats al territori són dones.

Per sectors, els serveis continuen encapçalant el major nombre de persones aturades, amb un total de 28.490 desocupats, xifra que es manté com en el mes passat. D'altra banda, l'agricultura segueix sent el sector que experimenta major increment d'aturats -una setantena més-, fins als 1.951 desocupats.

Pel que fa al nombre de persones afiliades a la demarcació tarragonina és de 343.127 persones, 4.957 afiliats més, el que representa un 1,47% més respecte al juny. En comparació amb el mateix mes de l'any passat, s'han registrat 12.233 afiliacions més, el que representa un 3,70% més d'afiliats que el juliol del 2021.