Informació general

Platges

Veïns de la Llosa es queixen de la música i el soroll provocats per una guingueta

La veïna Corinne Bourrat afirma que la situació és insostenible des de fa setmanes i que el soroll s'allarga des del migdia fins a la matinada diàriament

Per Maria Vidal

Xiringuito a la platja de la Llosa
Xiringuito a la platja de la Llosa | Maria Vidal

Corinne Bourrat és una veïna del barri de la Llosa que fa més de cinquanta anys que estiueja a Cambrils. Viu en un dels apartaments del bloc l'Etoîle, situat davant mateix d'un dels nous xiringuitos, i afirma que la situació d'aquest estiu s'ha tornat insostenible pel soroll que emet la guingueta. Bourrat manifesta que es tracta d'un "soroll insuportable", que comença "des del migdia fins a la nit", a causa dels extractors de cuina i, posteriorment, els concerts que es realitzen a la guingueta. La mateixa veïna es queixa del soroll dels clients després d'haver finalitzat el concert i de les baixes freqüències de la música, que assegura que hi són durant tot el dia i fins a la matinada i que se sumen a la resta de sorolls habituals d'una zona turística. Bourrat també apunta que "no és un cas únic, són tots els veïns que es queixen". 

"Els concerts són cada diumenge, des de les 20 h fins les 22.30 h. Aquests concerts són molt forts, la música es pot sentir des de tota la residència, però després, quan no hi ha concerts, durant la setmana, no importa si hi ha gent o no al xiringuito, posen música. Les freqüències baixes no es poden sentir directament des del passeig, només quan estàs al costat del xiringuito o quan estàs a la primera planta de l'immoble", explica Bourrat. "No és normal que posin una música amb freqüències baixes des del migdia fins a la nit. No podem dormir, hem de tancar les finestres i posar el ventilador i altres sorolls perquè no haguem de sentir això", afegeix. En la mateixa línia, manifesta que es repeteix diàriament: "Els clients que estan aquí normalment hi són durant dos hores com a màxim, per un àpat, una beguda... però nosaltres ho patim cada dia". 

La veïna s'ha reunit amb l'alcalde i ha presentat una sol·licitud a l'ajuntament amb més de 80 firmes

Per denunciar la situació, Bourrat s'ha comprat un mesurador de soroll professional, amb el qual cada dia està enregistrant els decibels que emet la guingueta. Així mateix, es va reunir amb l'alcalde, Oliver Klein, el passat 30 de juny per informar-lo de la seva queixa. En aquest sentit, "l'alcalde no ha fet res que puguem veure o escoltar", declara Bourrat, qui el passat 11 de juliol també va presentar una instància genèrica al consistori adjuntant fotografies, un registre dels sons que havia gravat i una llista de més de 80 firmes de veïns, tant propietaris com inquilins, de la mateixa zona per demanar que valorin el cas. "No he tingut cap mena de resposta a la meva sol·licitud", indica la veïna, que ha seguit recollint firmes -n'ha aconseguit unes 120- de persones que confirmen la situació, i assegura que durant el mes d'agost en continuarà recopilant.

Abans de dirigir-se a l'ajuntament, Bourrat també havia formulat la seva reclamació al personal de la mateixa guingueta, però exposa que, fins al moment, tot i que sí que han baixat la música, no ha notat cap canvi pel que fa a les baixes freqüències. "El propietari em va dir que no hi podia fer res perquè estava dins dels límits permesos", assenyala la propietària de l'apartament. D'aquesta manera, Bourrat en culpa el consistori. "L'alcalde va dir que la ubicació no venia de l'ajuntament, sinó de l'administració de costes", declara, al mateix temps que diu que "no vull que es traslladi en una altra zona on molesti a altres, perquè és una situació inacceptable per qualsevol persona. I no només són habitatges vacacionals, hi ha una gran part de veïns que viuen aquí tot l'any".

Des del mateix consistori s'ha confirmat a revistacambrils.cat que van rebre la queixa de Corinne Bourrat i se'n va prendre nota. També indiquen que estan "fent les comprovacions pertinents a aquesta guingueta i a totes les altres". Després del recordatori emès la setmana passada per ajustar-se als usos autoritzats, les fonts municipals manifesten que "en general, tothom compleix les condicions, però de cara a prevenir possibles incompliments els vam assabentar que a partir del 5 d'agost seria imprescindible fer-ho rigorosament". Bourrat insisteix que "no estem en contra del xiringuito, però això no és un xiringuito". "És una situació no només desagradable, sinó que tens la sensació que no pots fer-hi res, i per això estic cada dia recollint firmes", conclou.

Comenta aquest article