Informació general

Economia

43.500 euros per a la compra d'un aparell d'aire condicionat per al gimnàs, una estació topogràfica i nous etilòmetres

La sessió plenària del mes de juliol va aprovar inicialment una nova modificació de crèdits del pressupost municipal en vigor –la número 11– per un import de 43.500 euros

Per Berta Ruiz

Imatge del plenari celebrat el passat divendres al matí
Imatge del plenari celebrat el passat divendres al matí | Berta Ruiz

La sessió plenària del mes de juliol, celebrada el passat divendres dia 29, va aprovar inicialment una nova modificació de crèdits del pressupost municipal en vigor –la número 11– per un import de 43.500 euros, finançat amb baixes d'altres partides. Segons va defensar el regidor d'Hisenda, David Chatelain, "els departaments d'Esports, Seguretat Ciutadana i Gestió Tributària han plantejat la necessitat de realitzar despeses per a les quals no existeix consignació pressupostària". Aquestes inversions són les següents: la substitució d'un aparell d'aire condicionat del gimnàs del Palau Municipal d'Esports atès que l'existent està malmès per un import de 9.500 euros; la compra d'una nova estació topogràfica per un valor de 18.000 euros, donat que l'actual equip ha quedat obsolet; la renovació dels etilòmetres per l'antiguitat dels actuals per un import de 8.000 euros i la signatura del conveni amb el Club Nàutic Cambrils per a l'organització de la primera regata Internacional d'Optimist de la Costa Daurada.

Per finançar aquestes inversions es donen de baixa algunes partides com: promoció d'activitats i esdeveniments esportius (17.500 euros); adequació d'aparcament dissuasori (9.400 euros); adequació de terrenys (5.600 euros) o inversions al Mercat Municipal de la Vila (2.160 euros), a més d'altres inversions de quantitats inferiors.

Lluís Abella (JxC): "Si ens basem en les seves decisions sembla que a Cambrils no existeixin problemes d’aparcament; sempre vivint en un univers paral·lel"

En aquest punt, JxC es va abstenir. Segons va dir Abella, "és potestat del govern decidir on vol destinar els recursos sobrants de partides, però sí que ens crida l’atenció que una de les partides que es dona de baixa és la d’adequació d'aparcament dissuasiu que amb tantes ganes ens van defensar en l’aprovació del pressupost pel 2022 –la van crear amb 10.000 € i en donen de baixa 9.468 €–. Si ens basem en les seves decisions sembla que a Cambrils no existeixin problemes d’aparcament; sempre vivint en un univers paral·lel. Potser que baixin al carrer i toquin de peus a terra".

Camí Mendoza (ERC): "Avui, els he de felicitar, perquè vostès estan complint amb aquest camí de la improvisació"

ERC també es va abstenir en aquest punt. La portaveu del grup, Camí Mendoza, va retreure que quan els membres de l'actual equip de govern estan a l'oposició criticaven que, "érem un govern que improvisàvem i que tantes modificacions de crèdit era una manca de previsió i de planificació. Avui, els he de felicitar, perquè vostès estan complint amb aquest camí de la improvisació. A més, aquesta modificació fa una mica de 'llastimeta' –43.500 euros–; vostès han passat el rasclet i sembla que estiguin necessitats. I, estem al mes de juliol, i dues partides que estaven aprovades al pressupost de 2022 –aprovat al mes de març– doncs ja les eliminen". Mendoza va criticar l'eliminació de partides que havien d'anar destinades a millores del centre cívic de Nou Cambrils, al Mercat Municipal de la Vila o a l'adequació de l'aparcament dissuasori.

Comenta aquest article