Cultura

Festival

El rap de Rels B inunda el parc del Pinaret

L'artista mallorquí, un dels nous referents de la música urbana espanyola, va captivar el públic del Festival Internacional de Música de Cambrils amb les seves cançons de desamor (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Maria Vidal

Rels B, ahir a la nit, a l'escenari del parc del Pinaret
Rels B, ahir a la nit, a l'escenari del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

Rels B va protagonitzar la tercera nit de la 47ª edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. El raper Daniel Heredia, nascut a Mallorca, va fer parada ahir al parc del Pinaret en el marc de la seva gira Flakks Tour. El cantant, també conegut com a Skinny Flakk, va desplegar al llarg d'un concert de poc més d'una hora de durada el repertori que l'ha convertit en un dels nous referents de la música urbana del panorama espanyol. Es va entregar davant d'un públic molt jove que va demostrar la seva fidelitat a l'artista acompanyant-lo en totes les cançons. Rels B, a canvi, contínuament agraïa la lleialtat dels assistents dient que eren "els putos millors", tot i que en cap moment del show va mencionar Cambrils, i sempre es va dirigir al públic com a "Tarragona".

El raper va obrir el concert amb Yo tengo un ángel ¿Cómo te va, querida?. A partir d'aquí, va presentar la resta dels seus èxits, acompanyat d'un bateria, un guitarrista, una corista i dos DJs. Tampoc hi van faltar moltes de les seves balades d'amor i desamor, com Mi luz, Tienes el don, Me gustas natural Como antes, cap de les quals baixa de les desenes o centenars de milions de reproduccions a YouTube. Rels B també va entonar, sense parar de moure's per l'escenari i amb un càmera que seguia tots els seus moviments per reproduir-los a l'instant en una pantalla, Dime cuantas veces, Si no te veo, Cuéntaselo a otro, Mejor no nos vemos Sin mirar las señales.

Ja al tram final del concert, quan la majoria dels assistents havien abandonat la graderia per cantar i ballar els temes des de la pista, el mallorquí va cantar Buenos genes, Euromillón Un verano en Mallorca, pertanyent al seu darrer LP, titulat La Isla. L'energètic artista va tancar el concert amb A mí, possiblement la seva cançó més coneguda, amb 358 milions de reproduccions a YouTube. Com no podia ser de cap altra manera, es va acomiadar del públic cambrilenc amb La última canción.