Societat

Festes

La Llosa recupera un intens cap de setmana festiu

Després dels dos darrers anys marcats per la pandèmia, les festes de la Llosa s'han celebrat seguint el patró festiu que ja tenien marcat en anteriors edicions

Per Lluís Rovira i Barenys

Actuació de la banda Misericòrdia de Reus al barri de la Llosa, el passat divendres al vespre
Actuació de la banda Misericòrdia de Reus al barri de la Llosa, el passat divendres al vespre | Lluís Rovira i Barenys

El barri de la Llosa va viure un cap de setmana ple d'activitats en motiu de la celebració de les festes del Barri. La programació d'enguany ha seguit el model festiu que hi havia abans de la pandèmia amb un inici marcat pel pregó, el passat divendres 29 de juliol a la tarda, i que donava el tret de sortida a tres dies intensos amb activitats molt diverses pensades per a totes les edats.

El pregó de les festes d'enguany va anar a càrrec de la regidora de Turisme i regidora dels barris de Ponent, Yolanda Burgos, que va destacar les virtuts turístiques del Barri i va desgranar les actuacions de millora que des del consistori s'ha previst realitzar en un futur immediat al barri. Després del pregó es va fer l'elecció de la Reina de les festes i, tot seguit, al concert de la banda Misericòrdia de Reus just en uns moments en què van caure quatre gotes. Tot i això, el concert es va fer a l'espai principal de les festes, al carrer de les Margarides, sense fer-se la rua pel barri. Les activitats del divendres es van cloure amb el sopar veïnal a la fresca i amb el ball a càrrec del grup Sabor i Soledad Moreno.

El dissabte 30 de juliol es va encetar la programació amb la bicicletada popular, l'esmorzar i la trobada de xapes de cava. A la tarda es va fer el concurs de dibuix infantil que va comptar amb la participació d'uns quaranta xiquets i xiquetes. També es va celebrar un bingo amb molta participació veïnal i es va cloure la jornada amb la revetlla a càrrec del grup Stres-Band. Cal dir que a la mitja part del ball es va fer el sorteig de sopars als diferents restaurants del barri.

Ahir diumenge, la jornada es va iniciar amb l'esmorzar amb coca i xocolata i, tot seguit, la canalla va poder xalar amb els inflables barrejats amb aigua que es van muntar a la zona de festes. A la tarda és quan es va celebrar un dels actes més característics de les festes de la Llosa, el concurs de truites. Enguany el jurat qualificador va comptar amb la participació dels regidors Alfredo Clua i Íngrid Duch, a més de la representant del restaurant la Palmera. El punt i final a les festes el va posar The 3Elements i l'actuació de Pink Cadillac, amb Irene i Mario. Un castell de focs posava el darrer contrapunt a les festes.

Ana M Franquet: "Les festes de barris no han de desaparèixer mai ja que donen vida a la població"

La presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, Ana M. Franquet, s'ha mostrat molt satisfeta de com ha anat la represa de les festes al Barri de la Llosa. Franquet comentava que el fet que les festes, enguany, hagin coincidit en els darrers dies del mes de juliol han afectat una mica a la participació ja que algunes de les persones habituals als actes ja havien retornat a casa seva després d'haver esgotat el seu període vacacional. Ana M. Franquet ha comentat a revistacambrils.cat que ha rebut la felicitació de molts veïns per com s'han desenvolupat les festes i ha afegit, "les festes de barris no han de desaparèixer mai ja que donen vida a la població".

Ana Maria Franquet i Yolanda Burgos, en un moment del pregó / Foto: Lluís Rovira i Barenys
La reina de les festes de la Llosa acompanyada de la resta de participants a l'acte / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Músics i veïns en un moment de l'actuació de la banda Misericòrdia, el passat divendres al vespre / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article