Informació general

Economia

60.000 euros per afrontar treballs de rehabilitació a l'antic celler de la Cooperativa

El plenari municipal celebrat el passat divendres va aprovar una modificació de crèdits del pressupost del Museu d'Història per import de 99.500 euros

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'edifici del celler
Imatge d'arxiu de l'edifici del celler | Lluís Rovira i Barenys

El plenari municipal, celebrat aquest passat divendres, va aprovar l'expedient de modificació de crèdits número 2 del Museu d'Història de Cambrils –finançat amb romanent de tresoreria del propi Museu– per un import de 99.500 euros. Tal com va argumentar el regidor d'Hisenda, "a proposta del responsable del Patronat del Museu d’Història es presenta aquesta modificació de crèdit que respon a incrementar els estudis tècnics, cursos i les exposicions, ajustar la despesa energètica, i afrontar rehabilitacions a l'antic Celler de la Cooperativa Agrícola per un import de 60.000 euros. El punt va rebre el suport de JxC i l'abstenció d'ERC.

Lluís Abella (JxC): "Van ser tant crítics i detractors amb aquesta adquisició, però ara rectifiquen i claudiquen siguin les directrius de l'oposició"

El portaveu de JxC, Lluís Abella va avançar el vot positiu del seu grup. Segons va dir, "celebrem que amb aquestes despeses de manteniment es doni el tret de sortida a l’adequació de l’antic Celler de la Cooperativa, que posarà en valor un espai museístic tant cambrilenc, donant singularitat a la zona. Celebrem que els membres de l'actual govern –abans a l'oposició i que tant crítics i detractors van estar amb aquesta adquisició– ara rectifiquin i hagin de claudicar i segueixin les directrius iniciades des dels que formem ara l’oposició. Està clar que tot s’hi val per tenir la cadira". 

Camí Mendoza (ERC): "Estem contents que es destinin aquests 60.000 euros a les millores del Celler per tal de posar-lo al servei dels cambrilencs"

En nom d'ERC, la regidora Camí Mendoza va manifestar: "estem contents que es destinin aquests 60.000 euros a les millores del Celler per tal de posar-lo al servei dels cambrilencs, però malauradament aquesta modificació de crèdits també inclou partides com el subministrament d'energia elèctrica, comunicacions, telèfons... Ho vam denunciar al ple de pressupostos i ho hem seguit denunciant als diferents plenaris... Vostès van ajustar el pressupost com van poder però equilibrat no ho és quan veiem que despeses corrents de funcionament les tornen a dotar amb diners del romanent, quan aquest hauria d'anar a despesa per a inversions, principalment. El nostre vot serà d'abstenció, amb l'esperança que sigui l'última modificació de crèdit on veiem inclosos conceptes d'energia, telèfon o assegurances".

L'alcalde Oliver Klein va intervenir per dir que aquesta modificació de crèdits s'havia fet "a proposta del director de l'organisme autònom del Museu d'Història de Cambrils" i va manifestar que "l'estudi de viabilitat del celler podrà donar, ben aviat, novetats sobre el seu futur funcionament amb aquestes noves inversions".

David Chatelain, regidor d'Hisenda: "Haver d'assumir despeses de reparació d'un edifici no significa que estem d'acord amb aquesta adquisició"

En resposta a Lluís Abella, el regidor d'Hisenda –David Chatelain– va dir que, "haver d'assumir despeses de reparació d'un edifici no significa que estem d'acord amb aquesta adquisició que ha demostrat ser una dolentíssima adquisició per a l'Ajuntament. Aquest edifici estava protegit de forma prèvia; no calia la seva adquisició. Ara només comportarà despesa directa i indirecta. Haurem de dotar de serveis aquest edifici i aquests costos també s'hauran de computar. També s'haurien de preguntar com és que estan sorgint aquests desperfectes dins de l'edifici quan es va adquirir".

Juan Carlos Romera, regidor de Promoció Econòmica: "Els vam dir que no era el moment adient i que la despesa de 650.000 euros es podria haver destinat a d'altres prioritats"

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica –Juan Carlos Romera– també va voler intervenir per dir al portaveu de JxC: "vostè ve a donar lliçons de bona gestió, però li recordo que aquesta inversió la va fer vostè i els seus companys de govern malgrat que nosaltres els vam dir que no era el moment adient i que la despesa de 650.000 euros es podria haver destinat a d'altres prioritats. I, el que més vam criticar és que no hi hagués al darrere un estudi de viabilitat econòmica per a la compra d'aquest edifici. Amb aquesta modificació, per responsabilitat, el que fem és dotar de contingut per a la vida útil d'aquest immoble adquirit per l'Ajuntament".

Comenta aquest article