Informació general

Política

El plenari aprova una pujada de preus d'un 25% per als usuaris de la pista d'atletisme i del gimnàs adjacent

La regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va defensar que el gimnàs de la pista d'atletisme té el mateix nivell de maquinària que el del pavelló i per a ser equitatius s'havien d'equiparar els preus

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de la pista municipal d'atletisme
Imatge d'arxiu de la pista municipal d'atletisme | Pere Ferrando

El plenari municipal va aprovar, ahir al matí en sessió plenària –amb el vot en contra de JxC i ERC–, una pujada de preus per als usuaris de les instal·lacions esportives de la pista d'atletisme i del gimnàs adjacent, al voltant d'un 25%. El regidor d'Hisenda, David Chatelain, va exposar els detalls d'aquesta aprovació provisional de l'ordenança fiscal número 17 reguladora d'aquesta taxa. Segons va dir, "la taxa no pot excedir del cost previsible del servei i, com totes les taxes, han de tendir a garantir l’equilibri econòmic i la suficiència financera de l’Ajuntament. Avaluant la compra de béns i serveis, subministraments, costos indirectes, personal, neteja, manteniment, material... es xifra en un cost de 211.000 euros. Aquesta magnitud s’ha de repartir entre els usuaris o beneficiaris de la prestació del servei per determinar quina serà la taxa aplicable. L'Ajuntament assumeix el 72% dels costos, mentre que els usuaris donaran cobertura a un 27,85%. Per tot plegat, es proposa ajustar la taxa de la pista d'atletisme en les seves diferents modalitats d'abonament".

Lluís Abella (JxC): "Un dels objectius que tenim com Ajuntament és el de promoure l’esport i l’activitat, i això no ho aconseguirem amb augments de preu"

Els grups de l'oposició van votar en contra. El portaveu de JxC, Lluís Abella va manifestar: "des de Junts per Cambrils no donarem suport a la modificació d’aquesta Ordenança, que es resumeix és una pujada de preus als usuaris de les instal·lacions esportives de la pista d’atletisme i gimnàs adjacent, que ronda un increment al voltant del 25 % aproximadament. Un dels objectius que tenim com Ajuntament és el de promoure l’esport i l’activitat física entre tots els segments de la població, i això no ho aconseguirem amb augments de preu. No ens diguin que han apujat els preus per les millores realitzades; a la resta d’equipament esportius, com camps de futbol, piscina coberta o pavellons esportius s’estan fent adequacions i millores d’un import econòmic considerable, i no hem vist cap augment de les quotes als usuaris".

Abella també va criticar que el preu per a entrades puntuals –per a usuaris de 5 a 15 anys i majors de 60 anys– passi de 2 euros a 2,50 euros. "Són edats que en molts llocs tenen l'accés gratuït, i aquí els farem pagar? Tant important és la recaptació que s'obtindrà? Fa ben poc no els ha tremolat el pols en llançar més de 40.000 € per enderrocar un edifici que donava singularitat a un barri, quan no els pertocava fer aquesta despesa. I ara es veuen en la necessitat de pujar preus a nens i gent gran que volen realitzar alguna activitat física?".

Camí Mendoza (ERC): "Inversions es fan a tots els equipaments municipals i no trobem just aquest increment de preus en només una part d'aquestes instal·lacions"

Per part d'ERC, la seva portaveu Camí Mendoza, també va anunciar el vot contrari del seu grup. Segons va dir: "aquest increment de preus es basa en la millora de les instal·lacions; entenem que aquesta és una obligació que el govern té per tal que totes estiguin en perfectes condicions per als esportistes i per als usuaris. No entenem que si a d'altres instal·lacions també s'han fet millores, no creiem que aquesta pujada sigui equitativa. Inversions es fan a tots els equipaments municipals i no trobem just aquest increment de preus en només una part d'aquestes instal·lacions".

Natàlia Pleguezuelos: "La diferència ha estat que això ha estat una ampliació de serveis"

Sobre tot plegat, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, va voler puntualitzar que, "des del govern i des de la regidoria d'Esports tenim molt clar que volem promocionar l'esport; és essencial i més amb la quanitat d'entitats que tenim. Això no vol dir que no fem manteniment a d'altres instal·lacions, sempre es fa manteniment a totes les instal·lacions. La diferència ha estat que això ha estat una ampliació de serveis. Aquest gimnàs de la pista d'atletisme estava per a descongestionar el gimnàs del Palau Municipal d'Esports; ara mateix tots dos tenen el mateix nivell de maquinària i per a ser equitatius els preus s'havien d'equiparar".