Informació general

Medi ambient

L'Observatori de la Qualitat de l'Aire afirma que les mitjanes d'emissions al Camp de Tarragona segueixen per sota dels límits

S'avalua la presència de 62 compostos diferents en 15 poblacions mitjançant 22 punts de mesurament

Per ACN

Imatge del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí
Imatge del polígon nord de la petroquímica de Tarragona vist des de Puigdelfí | ACN (Àlex Rocolons)

L'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona ha afirmat aquest divendres que tots els valors dels Compostos Orgànics Volàtils (COV) analitzats durant els primers sis mesos d'enguany segueixen "per sota dels límits legals i recomanats, amb uns resultats similars a d'altres anys". L'estudi analitza la presència de 62 compostos diferents a 15 poblacions a través de 22 punts on s'han instal·lat mesuradors. Tal com han apuntat en un comunicat, els nivells de tots els COV "sense distingir tipologies ni orígens" a Tarragona se situen per sota dels valors detectats a Barcelona, si bé "les mitjanes es computen anualment i sis mesos no són prou significatius".

En el cas del benzè, els valors mitjans dels primers sis mesos es troben "molt per sota" del límit d'immissió de 5 µg/m3 (micrograms per metre cúbic). En el cas de l'1,3 butadiè, al Morell (Tarragonès) s'arriba als límits recomanats de 2 µg/m3. L'estudi l'impulsa Repsol i està gestionat sota la direcció de la Fundació Privada Institut Cerdà, amb la participació de l'AEQT i altres organismes, entitats i administracions del Camp de Tarragona.

Comenta aquest article