Informació general

Salut

Dolors Montserrat, eurodiputada: «És inadmissible que el Centre d'Atenció Primària a Cambrils tingui programat i fet un quiròfan des del 2011 i que no estigui funcionant»

La portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu i el regidor d'Hisenda i Seguretat Ciutadana, David Chatelain, es reuneixen amb empresaris cambrilencs al Club Nàutic per parlar de seguretat, economia i sanitat

Per Maria Vidal

Anton Callau, Dolors Montserrat, David Chatelain i el gerent del Club Nàutic Cambrils, Claus Gunslev
Anton Callau, Dolors Montserrat, David Chatelain i el gerent del Club Nàutic Cambrils, Claus Gunslev | Maria Vidal

Dolors Montserrat, portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu i exministra de Sanitat, va visitar ahir Cambrils per reunir-se amb alguns empresaris del municipi afiliats a la Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM). Ho va fer acompanyada del regidor d'Hisenda i Seguretat Ciutadana del consistori, David Chatelain, qui també és president comarcal del PP, en una trobada que va tenir lloc al Club Nàutic. Prèviament, l'eurodiputada i el regidor havien visitat l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, on els va rebre la regidora popular Sílvia Pujol. Allà van conèixer el projecte del centre de protonteràpia, un tractament oncològic pioner, que està previst que aculli la central nuclear I de Vandellòs. 

Abans de la reunió empresarial, Montserrat va fer algunes declaracions en matèria de seguretat, economia i salut. Pel que fa a la darrera qüestió, l'exministra va exigir al govern de la Generalitat i al Govern d'Espanya que "executin els fons europeus i facin realitat el pla europeu contra el càncer, convertint Vandellòs i Hospitalet de l'Infant en un centre nacional de protonteràpia que beneficiarà la salut i donarà esperança a tots i cadascun de nosaltres". En la mateixa línia, l'eurodiputada va manifestar que "és inadmissible que Catalunya, que el govern de la Generalitat, estigui mirant cap a un altre lloc i no miri a allò que realment ens importa a tots, i que tingui un Centre d'Atenció Primària, a Cambrils, que des de l'any 2011 tenia programat i fet un quiròfan i que aquest quiròfan no estigui funcionant des de l'any 2011". "I que a dia d'avui, una ciutat turística i de costa com és Cambrils, no tingui els suficients metges per atendre, no només a Cambrils sinó també a tota la comarca", va afegir.

"Lluitem contra aquestes ocupacions il·legals que hi ha a Catalunya"

En seguretat, Montserrat es va mostrar satisfeta de la tasca realitzada per David Chatelain com a regidor de Seguretat Ciutadana del consistori cambrilenc. "Hem demostrat al llarg de la legislatura que Cambrils surt com un dels municipis més segurs de Catalunya en els últims índexs. Això vol dir que estem preocupats per allò que preocupa als ciutadans de Catalunya. Volem uns carrers segurs, tranquils, on es pugui passejar, que hi pugui haver economia i que els turistes se sentin també tranquils i segurs", va declarar. Respecte a la mateixa qüestió, la portaveu va indicar que des del partit lluiten "contra aquestes ocupacions il·legals que hi ha a Catalunya, que suposen el 50% de les ocupacions il·legals de tota Espanya". "M'omple d'orgull que un govern, a Cambrils, del Partit Popular hagi fet possible que Cambrils estigui al top de seguretat dels municipis de Catalunya", va assegurar. 

Pel que fa a l'economia, Montserrat va afirmar: "per això estem aquí al Club Nàutic, on ens reunirem amb el sector econòmic i comercial de la ciutat de Cambrils". Així mateix, va parlar dels 140.000 milions d'euros que el Parlament Europeu va posar sobre la taula "per tots els catalans i la resta d'espanyols". "Aquests fons són per tots els catalans i la resta dels espanyols per reforçar els nostres sistemes de salut, per incentivar i reactivar l'economia, ja que el Covid ens va deixar una crisi de triple dimensió: sanitària, social i econòmica", va explicar. D'aquesta manera, "serveixen per ajudar a aquells que creen llocs de treball, és a dir, al petit i mitjà comerç, a l'autònom, a l'emprenedor, la petita i mitjana empresa, tan essencial a Cambrils, a Tarragona". "Des d'aquí, amb un govern del PP a Cambrils, exigim al govern de Sánchez que facin arribar aquests fons a l'economia real, perquè les nostres famílies no estiguin asfixiades", va concloure. 

"Un quiròfan que porta molts anys tancat i que ens agradaria que en algun moment es pogués posar en marxa"

A la mateixa trobada, David Chatelain va presentar Dolors Montserrat com "la referent del Partit Popular europeu en qüestions sanitàries". També va comentar que l'havia informat "de la situació crítica que tenim en aquest moment a nivell sanitari a Catalunya i Espanya respecte a la manca de metges, i també amb el nostre quiròfan, que és un quiròfan que porta molts anys tancat i que ens agradaria que en algun moment es pogués posar en marxa". Ambdós polítics també van reivindicar el Club Nàutic com "un motor econòmic i una entitat cultural importantíssima de Cambrils" i van destacar-ne el seu rol "pel que fa a la implicació de Cambrils en termes d'economia blava". 

Comenta aquest article