Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils participen a la diada castellera de Castellvell del Camp

La colla castellera cambrilenca va completar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van mostrar millors sensacions respecte a les darreres actuacions

Per Alejandro Balaguer

Els Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Castellvell del Camp
Els Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Castellvell del Camp | Cedida

Els Xiquets de Cambrils continuen fent passos endavant i aquest passat diumenge 24 de juliol van continuar sumant castells amb solvència a Castellvell del Camp. En una diada on van actuar acompanyats pels Xiquets de Reus, els de la camisa bordeus es van veure condicionats per un canvi d'horari que va provocar algunes baixes. A la primera ronda van completar el 3 de 6, el castell que més han sovintejat aquest any. A continuació, van descarregar un 3 de 6 amb l'agulla que va oferir molt millors sensacions que a l'anterior diada celebrada a Cambrils. Pel que fa a la tercera ronda, seguint la filosofia de la colla de no fer cap castell que no tingui prou camises pròpies a la pinya, van descartar el 4 de 6 i van optar per fer un pilar de 4 per sota. Finalment, van acomiadar l'actuació amb un pilar de 4.

Per altra banda, els Xiquets de Reus van completar el 4 de 7, el 3 de 7 i el 7 de 6 i van finalitzar l'actuació amb un pilar de 5 i tres pilars de 4. També cal destacar el bon ambient que hi va haver a plaça i la gran col·laboració entre les dues colles a les pinyes.

Gerard Pinyol: "Estic molt orgullós de la feina feta perquè vam poder completar els castells amb molta solvència"

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va comentar que el canvi d'hora que s'havia produït els hi havia fet mal i va provocar una pèrdua d'efectius. Tot i això, es va mostrar molt orgullós dels dos castells que havien fet, ja que s'havien descarregat amb solvència. Respecte al fet de no haver fet un tercer castell, va afirmar que el pilar aixecat per sota havia agradat a la plaça i que l'important era que tothom quedés content. Finalment, també va voler destacar que l'ajuda a les pinyes dels Xiquets de Reus els hi havia anat molt bé.

Els Xiquets de Cambrils faran dues setmanes de vacances i reprendran l'activitat castellera el dimecres 10 d'agost a les 20 hores. Els propers assajos tindran com a objectiu principal poder preparar la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí que es celebrarà el diumenge 4 de setembre.

Comenta aquest article