Informació general

Es fa la presentació oficial del llibre que recull les Actes del III Congrés Internacional José Agustín Goytisolo

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Ramón Garcia Mateos, Asunción Carandell i Carme Riera, divendres al vespre en la presentació del llibre
El passat divendres al vespre es va fer la presentació oficial al Centre Cultural, de les Actes del III Congrés Internacional José Agustín Goytisolo recollides en un llibre editat conjuntament entre la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Ajuntament de Cambrils. Tot i que el llibre ja es va presentar als mitjans de comunicació el passat 19 de juny, divendres es va fer la presentació oberta al públic i va comptar amb la presència del regidor en funcions d'Ensenyament -Ramón Garcia Mateos-, l'escriptora -Carme Riera- i la vídua de Goytisolo -Asunción Carandell-.

El llibre és un recull de les diferents ponències que es van fer durant el III Congrés Internacional José Agustín Goystolo que es va celebrar entre Barcelona i Cambrils durant els dies 24, 25 i 26 de novembre del 2005 i que va néixer de la voluntat de l'Ajuntament en fomentar la presència del món universitari al municipi.

En la presentació de divendres Carme Riera es mostrava molt satisfeta de l'edició del llibre que havia permès que tot el que es va parlar en el Congrés quedés recollit i escrit per sempre "d'aquesta manera la informació queda recollida i a l'abast dels estudiosos de Goytisolo". Riera va destacar també que en el congrés hi van participar personalitats molt importants dins del món de la literatura "va ser un congrés veritablement internacional, ja que la presència cubana va ser molt important ja que Goytisolo tenia una estreta relació amb els poetes i escriptors cubans a qui sempre va ajudar molt". José Agustín Goytisolo, segons Riera, va tenir una missió molt important d'establir ponts entre la cultura espanyola i catalana i la hispanoamericana "aquest tret de Goytisolo és important de destacar ja que avui en dia necessitem gent que sumi i no gent que resti".

L'acte va finalitzar amb l'actuació dels grups Goliardos i el cor llatinoamericà Voces de la Tierra.

Comenta aquest article