Societat

Festes

El barri del Molí de la Torre recupera les seves festes després de dos anys

Totes les activitats de la programació festiva es traslladen al Centre Cívic del barri

Per Maria Vidal

El sopar de veïns amb el grup Music and Soul, dissabte a la nit
El sopar de veïns amb el grup Music and Soul, dissabte a la nit | Maria Vidal

El Molí de la Torre va celebrar aquest cap de setmana les seves tradicionals festes de barri, que van tornar després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia. L'Associació de Veïns va organitzar activitats per tots els públics des de divendres a la tarda fins diumenge al matí, les quals, per primera vegada, es van concentrar totes al Centre Cívic del barri.

Aquesta decisió va estar motivada per facilitar la comoditat de la organització, segons expliquen des de la mateixa associació. D'aquesta manera, traslladant les activitats en aquest recinte no cal tallar els carrers del barri o sol·licitar servei de vigilància i seguretat. "La gent està encantada amb el canvi", manifesta Lydia Aguirre, secretària de l'entitat. 

El tret de sortida de les festes el va donar la sardinada popular, gentilesa de la barca Gaspar i Glòria de Cambrils. Dissabte al matí van tenir lloc la festa de l'escuma dirigida als infants i, després, el concurs de truites. Aquest va finalitzar amb un tast de les set truites participants, acompanyades d'un vermut, i de l'entrega de premis a les tres guanyadores, així com amb el lliurament de mitja dotzena d'ous per tots els participants, gentilesa de Granja Vidal. L'activitat més destacable de la programació festiva va ser, com cada any, el tradicional sopar de veïns. En aquest cas, va aplegar més de 70 persones i, després, va comptar amb l'animació del grup Music and Soul. A la mitja part, es va poder veure un castell de focs artificials. Aguirre també indica que "no hem tingut l'afluència d'altres anys", i ho atribueix al fet que "sortim de dos anys de pandèmia, i a la gent encara li fa por anar a reunions amb aglomeracions". 

Les festes del barri del Molí de la Torre van finalitzar ahir al matí amb l'assemblea de veïns, que també es va dur a terme al Centre Cívic. En aquesta sessió es van tractar temes que van aparèixer a la darrera reunió del Consell de Barri amb l'Ajuntament, la neteja de la riera de Maspujols, que ja s'està duent a terme, i altres qüestions proposades pels veïns. 

La festa de l'escuma, dissabte al matí (Foto: Cedida)

 

El concurs de truites, celebrat dissabte al matí (Foto: Cedida)

 

Un moment del ball amb el grup Music and Soul, després del sopar de veïns (Foto: Maria Vidal)

 

 

Comenta aquest article