Informació general

Urbanisme

Veïns del barri de Barenys de Salou recullen signatures contra el projecte d'Eix Cívic presentat per l'ajuntament

L'Associació de Veïns i Comerciants de Barenys organitzen, cada dissabte a la tarda, concentracions on recullen signatures contra el projecte

Per Berta Ruiz

Pancartes penjades en els edificis que es troben situats davant de l'antic traçat ferroviari, a l'alçada de l'estació
Pancartes penjades en els edificis que es troben situats davant de l'antic traçat ferroviari, a l'alçada de l'estació | Cedida
Membres de l'Associació de Veïns i Comerciants del barri de Barenys de Salou s'oposen a la construcció del projecte d'Eix Cívic presentat per l'Ajuntament de Salou, el passat mes de maig. Aquests veïns han volgut fer arribar les seves inquietuds a revistacambrils.cat i deixar paleses les seves reivindicacions, axií com informar de les concentracions que duen a terme, cada dissabte, al passeig de la Platja de Ponent de les 16 a les 22 hores. En aquestes trobades, els veïns recullen signatures contra el projecte del consistori salouenc.
 
Segons han manifestat els veïns d'aquesta zona de Salou, s'oposen a aquest projecte –marcat sobre l'antic traçat ferroviari– ja que "comporta la construcció de 20 edificis de fins a vuit plantes d'alçada". Tal com ha manifestat un dels portaveus a revistacambrils.cat, "estem lluitant per una zona verda, amb un tramvia, un passeig arbrat i lliure de ciment i totxanes". De fet, en alguns pisos del barri de Barenys s'han penjat diferents pancartes amb frases com "Zona verda sí, més pisos, no!".
 
Els veïns recullen signatures, cada dissabte a la tarda, a la platja de Ponent

Avantprojecte de l'Eix Cívic presentat per l'Ajuntament de Salou

L'avantprojecte de l'Eix Cívic presentat per l'Ajuntament de Salou ocupa la via fèrria un cop sigui desmantellada. Segons es va informar en la seva presentació, es construirà una gran avinguda per a vianants i serveis paral·lela als passejos de la línia de costa, amb amples zones blaves/verdes i arbrades, amb l’obertura de connexions transversals, amb nous encreuaments (fins a 7 en total), i que serà adaptada per a la circulació dels transports sostenibles, com el tramvia i la bicicleta.  

A més, l’Eix Cívic inclou un gran parc central, una plaça cívica de gairebé 2 hectàrees, davant de la Torre Vella. Està previst un pàrquing soterrani projectat per a més de 500 places i, es comptarà, també, amb uns edificis d’habitatges, amb ús comercial, amb la intenció de dinamitzar l’activitat econòmica i comercial, i millorar el paisatge urbà. Els habitatges protegits en règim genèric seran 99 i els lliures, 207.

També es construirà un edifici de 8 plantes que representarà la centralitat de l’Eix Cívic, respecte a totes les edificacions. L'obra té un cost aproximat de 14 milions. És previst que comenci el 2025 i que finalitzi cap el 2027.

Comenta aquest article