Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils completen tres castells i un pilar a la diada de la Mare de Déu del Carme (Conté galeria fotogràfica)

La colla cambrilenca va descarregar un 3 de 6, el primer 4 de 6 del curs, el 3 de 6 amb agulla i un pilar de 4 per sota

Per Alejandro Balaguer

Imatge del 4 de 6 dels Xiquets de Cambrils
Imatge del 4 de 6 dels Xiquets de Cambrils | Berta Ruiz

La diada castellera de la Festa de la Mare de Déu del Carme es va celebrar el passat diumenge 17 de juliol a la plaça Mossèn Batalla i va comptar amb la participació dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca. Els Xiquets de Cambrils tenien com a objectiu fer un altre pas endavant després d'un primer tram de temporada amb pocs castells i molt condicionat per l'aturada a causa de la pandèmia. Van obrir l'actuació amb un 3 de 6 que ja coneixen a la perfecció. A continuació, es van anotar el primer 4 de 6 del curs amb solvència. Com a últim castell van escollir el 3 de 6 amb l'agulla, una estructura que ja havien intentat aquest any però sense èxit. Després d'un primer intent desmuntat, van aconseguir descarregar-lo havent-lo treballat intensament. Van finalitzar l'actuació amb un pilar de 4 per sota i amb molt bones sensacions després d'haver completat tres castells per primera vegada aquesta temporada.

L'altra colla participant a la diada, els Xiquets de Vila-seca, condicionats per les baixes, van descarregar el 3 de 6 després de realitzar prèviament un intent desmuntat. Van cloure l'actuació amb el pilar de 4. 

Gerard Pinyol: "La gent ha vist una recompensa pel seu esforç i això ajuda molt a ser més optimistes de cara al futur"

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va fer una valoració molt positiva de l'actuació, ja que havien completat una diada amb tres castells i un pilar. Respecte a aquesta fita, va afirmar que la colla ho necessitava moltíssim anímicament i que aquesta és la línia a seguir. També va mostrar-se satisfet pel nombre d'efectius que van ser a plaça, perquè a poc a poc està creixent i les noves incorporacions estan ajudant moltíssim. Finalment, va remarcar que moralment és molt important tenir una continuïtat i confia en poder fer tres castells a totes les diades.

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 24 de juliol a la plaça de la Vila de Castellvell del Camp. L'actuació començarà a les 12 hores i ho faran acompanyats pels Xiquets de Reus.