Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «Estem explorant la possibilitat de recolzar-nos en la iniciativa privada per acabar el Teatre Auditori»

Desencallar l'obra inacabada del Teatre Auditori necessitarà, amb tota seguretat, de la inversió privada per tirar endavant i l'equip de govern està treballant en aquesta línia

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'estructura de formigó del Teatre Auditori
Aspecte actual de l'estructura de formigó del Teatre Auditori | Lluís Rovira i Barenys

Desencallar l'obra inacabada del Teatre Auditori necessitarà, amb tota seguretat, de la inversió privada per tirar endavant. Així ho té previst l'actual equip de govern de l'Ajuntament i en aquesta línia s'està treballant per trobar la solució definitiva a una infraestructura que va quedar aturada fa més d'onze anys. Concretament, el març de 2011 es completava la primera fase de les obres. El maig de 2011 es va produir un canvi de govern i la segona fase ja no es va tirar endavant. Des d'aleshores hi ha una gran estructura de formigó, ubicada al costat de l'estació d'autobusos i de l'antic traçat ferroviari.

"Estem intentant trobar la solució definitiva i no hem parat d'esbrinar i d'explorar quina pot ser la solució"

Sobre aquesta qüestió, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– ha manifestat a revistacambrils.cat que, "estem explorant la possibilitat de recolzar-nos en la iniciativa privada. Plantejar –per exemple– una concessió; estem parlant amb diferents interessats però no hi ha res definitiu. Estem intentant trobar la solució definitiva i no hem parat d'esbrinar i d'explorar quina pot ser la solució; tenim algunes premisses però no són el suficientment complertes per poder fer-ho públic, però ho farem de seguida que concretem alguna cosa més. El que sí puc dir és que aquest és un govern executor: hem volgut tirar endavant projectes de ciutat estratègics per seguir sent competitius a nivell comercial i turístic i també per millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Cambrils. L'Ajuntament ha de prendre una decisió de què hi vol oferir i que hi hagi empreses que estiguin interessades, sempre buscant l'interès general; sinó no pots encaixar una col·laboració públic-privada".

Segons ha comentat Daza, "entenem que, un dels projectes importants –després d'impulsar les obres de la rambla de Jaume I i de l'avinguda de l'Esport, és el Teatre Auditori. Si els diferents departaments i el govern hem estat capaços de tirar endavant aquests dos grans projectes, serem capaços de tirar endavant el Teatre Auditori i tot el que suposa".

Uns 4,5 milions d'euros de cost de finalització de l'obra

Pel que fa al seu possible cost de finalització, el regidor d'Urbanisme ha apuntat que, "tal hi com estava plantejat en el passat costaria entre 4,5 i 5 milions d'euros, ajustant costos. No obstant això, deixem oberta la possibilitat de fer algun tipus de modificació". En aquest punt, Daza s'ha referit a l'espai que actualment ocupa l'estació d'autobusos, a tocar de l'estructura del Teatre Auditori. "Quan creiem oportú –ja tenim l'"ok" de la Generalitat per traspassar-la– hauria d'anar ubicada al costat de l'actual estació de tren. Hem d'adequar tot l'entorn de la zona esportiva i hem de ser capaços d'asfaltar tot el tram que va al camp 3 de futbol, que es troba a tocar de l'estació. Allí hi ha tota una esplanada que caldria asfaltar per tal d'ubicar la nova estació d'autobusos".

El canvi d'ubicació de l'estació d'autobusos donaria més possibilitats a l'entorn del Teatre Auditori

Precisament, aquest canvi d'ubicació de l'estació d'autobusos alliberaria l'actual espai. Segons Daza, "en aquest sòl que ara és d'equipaments, doncs d'alguna manera es podria jugar per tal que hi hagués més aprofitament i tot aquest espai fos més interessant a ulls de la iniciativa privada amb una ampliació de l'oferta no només la cultural que pugui oferir el Teatre Auditori sinó també des de la vessant comercial. Tot plegant ho estem explorant per tal de fer les modificacions oportunes perquè aquests usos es poguessin implementar en aquest espai".

"El projecte també contempla la nova escola de música, però estem a temps de decidir si hi ha d'anar aquí o no; en principi si això fora així també alliberaríem el passeig d'Albert"

De fet, recordem que el projecte inicial del Teatre Auditori incloïa la ubicació de la nova Escola Municipal de Música. El regidor d'Urbanisme ha corroborat que, "la nova escola de música està dins del projecte; de fet hauria de ser una de les ales de l'edifici; com un braç 'comercial' en el qual es plantejava la ubicació d'un restaurant i també de l'escola. El projecte ho contempla, però estem a temps de decidir si hi ha d'anar aquí o no; en principi si això fora així també alliberaríem el passeig d'Albert. Encara no ho tenim analitzat, però en els diferents governs ja s'ha anat parlant que el passeig d'Albert ha de ser més diàfan. No sé si conservant o no l'edifici, però amb l'objectiu de millorar i ampliar l'entorn. D'altra banda, l'Escola Municipal de Música també dinamitza molt el Barri Antic; a veure com ho anem encaixant tot". 

Diferents imatges de l'estat actual del recinte on està l'estructura del Teatre Auditori (fotos: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article