Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Festes

Masriudoms i l’Almadrava celebraran, aquest cap de setmana, les seves festes majors

Els dos nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant compten amb una programació festiva en honor al seu patró, Sant Jaume

Per Redacció

Cartell de les Festes de Sant Jaume de L'Almadrava i Masriudoms
Cartell de les Festes de Sant Jaume de L'Almadrava i Masriudoms | Cedida

Els nuclis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebraran aquest cap de setmana les seves festes majors en honor al seu patró, Sant Jaume. En el cas de Masriudoms, les celebracions s'allargaran del 22 al 26 de juliol, mentre que les activitats de l'Almadrava duraran del 22 al 24 de juliol.

El programa d’actes de la Festa Major de Masriudoms conté més d’una quinzena d’actes per a tots els públics, alguns dels quals s’han consolidat amb el temps i són ja tradicionals, com ara el sopar popular, el cinema a la fresca, la missa i processó, l’homenatge a la gent gran, el vermut o les cercaviles, una de les quals estarà amenitzada per la Xaranga Xino-Xano i l'altra per la cobla La Principal de Tarragona. Altres activitats destacades que ompliran de bon ambient aquest poble d’interior seran: el concert de tarda i de nit de dissabte amb La Wilton Orquestra, l’espectacle de monòleg «Cómo sobreviví a la EGB» de Jordi Merca i l’espectacle de Bolllywood «Jhoom Barabar Jhoom». La programació també compta amb propostes per a la canalla com tobogan aquàtic, inflables i cucanyes refrescants. Tots aquests actes gratuïts estan organitzats per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb la col·laboració del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Per la seva festa major, el nucli coster de l’Almadrava acollirà més d’una desena d’actes també de tot tipus, oberts a tothom. Entre aquests, destaquen els adreçats als infants, com és l'animació amb Tumàcat Music Xou, la festa de l’aigua i el taller de bombolles de sabó i el parc infantil refrescant, i els tradicionals, com són les havaneres amb rom cremat, amb el grup Les Veus de Reus; la cercavila amb el Frare Celestí i els Capgrossos de Vandellòs, i el correfoc dels Diables de Vandellòs. També hi haurà ball de nit, amb el Trio Carmen Moral, sardinada popular i un espectacle amb Aloha Polinesia. Aquesta festa està organitzada per la Regidoria de Festes, amb la col·laboració de Foment Cultural, els Capgrossos de Vandellòs i la Colla de Diables de Vandellòs.

A diferència dels altres anys, les festes majors de Masriudoms i de l’Almadrava es clouran amb una traca, perquè l’Ajuntament ha hagut d’anul·lar els castells de focs previstos a causa de l’alt risc d’incendis. A la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) s’hi poden consultar els programes d’actes complets de la Festa Major de Masriudoms i de la Festa Major de l’Almadrava