Cultura

Teatre

La Teca Teatre fa obres per renovar la sala del Casal en tres fases

L'entitat remodela el terra de la platea, el cortinatge de l'escenari i la il·luminació per actualitzar l'espai

Per Maria Vidal

La Teca Teatre fa obres per renovar la sala del Casal en tres fases
La Teca Teatre fa obres per renovar la sala del Casal en tres fases

La Teca Teatre està fent obres a la sala de teatre del Casal, situada al costat de l'església de Sant Pere, al llarg d'aquest estiu. Es tracta d'una reforma no estructural però que servirà per modernitzar l'espai de cara a les representacions i activitats que aculli la sala els anys vinents. El procés d'actualització comprèn tres fases, la primera de les quals ja es va iniciar el passat dilluns 11 de juliol, mentre que està previst que la darrera part de les obres acabi a finals d'agost.

La primera fase inclou l'arrenjament i la modernització de la sala i, concretament, de la platea, ja que es canviaran els terres i es pintaran les parets. D'aquesta manera, ja s'han retirat totes les butaques per poder-hi treballar. La segona fase consisteix en una renovació del cortinatge i de la sala negra del Casal, és a dir, de l'escenari. Així doncs, s'instal·larà un nou teló, que serà ignífug. La tercera part implica un canvi dels focus de l'espai, de forma que s'apostarà per una nova il·luminació LED, ja que els llums que actualment disposava la sala eren antics i gastaven molt, segons informen des de la Teca. Més enllà d'aquesta extensa remodelació, també es farà un repàs de la teulada per arreglar les goteres i es repintarà i s'actualitzarà la sala d'actors o el vestuari, és a dir, allà on es caracteritzen abans de cada funció.

Tot plegat és "un projecte per adequar l'única sala de teatre que avui per avui hi ha Cambrils", manifesta Pep Pallicer, director de la Teca Teatre. D'altra banda, l'activitat d'aquesta entitat ja queda habitualment aturada a l'estiu i es torna a reemprendre al mes de setembre. Així, el Casal tornarà a obrir les portes de cara al nou curs amb unes instal·lacions renovades que acolliran, en primer lloc, una obra del grup de teatre de Vila-seca, inclosa dins de la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i, després, el cicle familiar Diumenges al teatre.

Aspecte actual de la platea de la sala, on es van iniciar les obres el passat 11 de juliol

 

Comenta aquest article