Cultura

Música

El Festival Accents acosta la música als col·lectius més desafavorits amb el suport de la Fundació Privada Reddis i la Fundació «la Caixa»

La 9a edició de l'esdeveniment comptarà amb quatre concerts protagonizats per músics locals conjuntament amb artistes senegalesos

Per Redacció

Moment de la signatura del conveni entre la Fundació Privada Reddis, la Fundació “la Caixa” i el Festival Accents
Moment de la signatura del conveni entre la Fundació Privada Reddis, la Fundació “la Caixa” i el Festival Accents | Cedida

La Fundació Privada Reddis i la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, donen suport a l’associació Empenta Cultural, promotora del Festival Accents, amb l’objectiu de promoure la diversitat i apropar la cultura musical a diversos col·lectius de persones desafavorides. Aquest ajut servirà, també, per entendre la música com una gran eina d’integració cultural i social, ja que músics locals conjuntament amb músics senegalesos duran a terme quatre actuacions que es complementaran amb uns tallers o demostracions d’instruments tradicionals al Taller Baix Camp, al Centre Social El Roser, al Centre penitenciari Mas d'Enric i a l’Institut Pere Mata. Els concerts tindran lloc durant la tardor, en el marc de la 9a edició del Festival Accents.

Així doncs, l'acord té com a objectiu arribar a col·lectius els quals no tenen facilitat d’accés a la música en directe: persones amb pocs recursos, presos i altres persones i infants amb capacitats diverses. La comissió social de la Fundació Privada Reddis fa més de 10 anys que centra els seus esforços a donar suport a diverses entitats socials de Reus i Baix Camp que tenen com a objectiu principal la integració als col·lectius més desfavorits, ajudant a fer realitat els seus projectes.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s'ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.