Informació general

Turisme

Més del 50% de les persones ateses a l'oficina del Patronat de Turisme són de procedència estrangera

A partir de la setmana vinent, el servei d’atenció al públic de l’oficina de turisme funcionarà a ple rendiment, tots els dies matí i tarda; l'oposició havia criticat que no fos així en plena temporada

Per Redacció

Imatge de l'interior de l'oficina del Patronat de Turisme
Imatge de l'interior de l'oficina del Patronat de Turisme | Cedida

Aquesta temporada s’està observant una recuperació important del sector turístic. Així ho confirmen les dades de les què disposa el Patronat de Turisme de Cambrils i diferents fonts del sector en aquest primer semestre de l'any. Segons aquestes dades, més del 50% de les persones ateses a l’Oficina de Turisme de Cambrils aquest 2022 són de procedència estrangera. 

Després del mercat espanyol (que suposa un 48,9% de les persones que han entrat a l’oficina des del gener fins ara), el més nombrós és el francès amb un 26,59%, seguit dels britànic (8,49%, doblant gairebé el percentatge de l’any passat, que va suposar un 4,8%) i l’alemany (5,7%). 

Pel que fa a les procedències del turisme estatal, el 48,4% són de Catalunya, el 20,63% són del País Basc, el 8,91 són d’Aragó, el 5,37% són de Navarra i el 4,78% són de Madrid. 

Procedències dels turistes allotjats

En relació a les procedències dels turistes allotjats a Cambrils en aquest primer semestre (segons les dades de la Fundació Eurecat), cal destacar el 17,3% de turistes irlandesos i el 8,1% de britànics, que eren dues procedències gairebé imperceptibles l’any passat. D’altra banda, els turistes francesos han doblat percentatge, passant del 3,9% del 2021 al 7,3% del 2022. També destaca el fort increment de turisme holandès, que arriba al 6,6%. Pels alemanys, Cambrils continua sent la primera destinació del cor de la Costa Daurada. El 50,1% han estat turistes estatals, que és el mercat principal i més important.

La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, s’ha mostrat optimista davant les dades disponibles fins ara i les previsions que fan des dels diferents sectors empresarials. "Aquestes dades poden servir de baròmetre del que pot ser la tendència d'aquesta temporada, en la que de nou el mercat de proximitat té un paper predominant tot i que ens alegra i felicitem al sector per la recuperació de procedències estrangeres de nou al nostre municipi", ha afirmat la regidora. "Cambrils continua demostrant la força del sector turístic i més concretament consolida el seu lideratge en el sector del turisme gastronòmic, de qualitat, i del turisme familiar", ha conclòs.   

Horaris d’atenció matins i tardes fins l’11 de setembre

D'altra banda, a partir de la setmana vinent el servei d’atenció al públic de l’oficina de turisme funcionarà a ple rendiment. La incorporació definitiva d’una tercera informadora permetrà que les oficines del patronat estiguin obertes de dilluns a diumenge matí i tarda.  

El servei d'informació es reforçarà encara més durant el mes d'agost amb la incorporació de dues noves persones en pràctiques que donaran suport a les tres informadores del patronat. Aquest horari i plantilla reforçada es mantindrà fins el diumenge 11 de setembre. 

Recordem que, fa uns dies, els dos grups de l'oposició –ERC i JxC– denunciaven que l'oficina del Patronat de Turisme estigués tancada per les tardes en plena temporada turística.

Comenta aquest article