Cultura

Música

El violinista Ara Malikian inaugurarà el Festival Internacional de Música de Cambrils el 29 de juliol

La gira 'The Ara Malikian World Tour' de l'artista espanyol d'origen libanès i ascendència armènia ofereix un concert a Cambrils

Per Redacció

El violinista Ara Malikian durant un dels seus concerts
El violinista Ara Malikian durant un dels seus concerts | Cedida (Sergio Abello Villanueva)

El violinista Ara Malikian és l'encarregat d'obrir la 47a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils el divendres 29 de juliol a les 22 h. L'intèrpret espanyol d'origen libanès i ascendència armènia farà parada al recinte del Parc del Pinaret dins de la seva gira The Ara Malikian World Tour, amb la qual està tornant a recórrer múltiples països. 

El mateix Ara Malikian defineix aquesta nova gira com "el resultat de veure créixer al meu fill, del meu creixement al seu costat, és tots aquells sons i melodies que intenten donar forma a allò que he sentit i m'ha inspirat ell i la vida a través d'ell". "És una trobada amb el nen que no vaig poder ser i hagués somiat ser. És un homenatge a aquells éssers que són tan lliures com un ocell lliure", explica, en referència a les dures circumstàncies en les quals va haver de viure a causa de la guerra civil libanesa, tot i que li van detectar el talent que tenia de manera molt primerenca.

Un concert inspirat en la seva infància i en la del seu fill

Així doncs, a l'actuació que es viurà a Cambrils, així com a molts altres indrets del món, l'instrumentista proposa un viatge cap als somnis d'un infant. "Quan vaig veure al meu fill caminar per primera vegada després de mesos de caigudes, d'intents fallits, de cops i tornar a provar, vaig entendre que un dia tots vam ser aquella força que el temps fa que oblidem", exposa. "Els infants són els éssers més autèntics que et pots trobar, són salvatges, són la tendresa en la seva essència i estan plens d'una veritat insultant, no tenen por d'equivocar-se, són lliures i expressius i tot allò que fan està ple d'art. Si mires a un infant entens quasi tot allò que vas ser i fa temps que no et permets ser", assegura. 

The Ara Malikian World Tour és la cinquena gira que fa en l'àmbit internacional. La precedeixen la tour 15, una de les més grans dels darrers anys, en la qual va oferir més de 300 concerts davant de més de 175.000 espectadors, The incredible world tour of violin, amb més de 280 actuacions i més de 480.000 entrades venudes, Royal Garage World Tour Petite Garage, en les quals va transformar el seu show habitual en un espectacle de piano i violí. 

Després de la inauguració a càrrec d'Ara Malikian, Cambrils viurà nou dies seguits d'actuacions en directe fins al 7 d'agost, en el quals, per l'escenari del parc del Pinaret, hi desfilaran la formació God Save the Queen, el raper Rels B, Sergio Dalma, la banda Taburete, Loquillo, Raphael, Mag Lari en una nit solidària en col·laboració amb AFANOC, Els Pets i Nathy Peluso. 

Comenta aquest article