Informació general

Restauració

La restauració tarragonina recupera la tendència anterior a la pandèmia, amb més ocupació a la costa que a l'interior

L’onada de calor viscuda durant la primera quinzena de juliol atreu més visitants a destiacions de platja

Per ACN

Imatge de gent passejant pel Port
Imatge de gent passejant pel Port | Lluís Rovira i Barenys

El sector de la restauració tarragonina valora molt positivament la primera quinzena de juliol, amb registres d’ocupació similars als previs a la pandèmia. L’onada de calor dels darrers dies, sumat a la manca de restriccions sanitàries, han propiciat que els destins de costa s’hagin beneficiat de més visitants, segons el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado. "Fins ara, els turistes buscaven zones poc massificades i a la Costa Daurada interior vam viure una temporada rècord. Enguany, que recuperem dades de 2019, s’ha notat una davallada", ha apuntat Pintado. Tot i les bones perspectives al litoral, l’associació remarca que la inflació pot entorpir el negoci de la restauració aquest estiu. Durant els primers quinze dies de juliol, el volum de feina entre els restaurants de costa i els de l’interior de la demarcació de Tarragona ha estat notablement diferent, tal com asseguren des de l’AEHT.

Diferent ocupació, mateixes preocupacions

Per contra, les preocupacions envers aquesta temporada estival coincideixen tant a la platja com a la muntanya. El president de l’AEHT, Francesc Pintado, ha insistit que tot i que les previsions apunten a un estiu "històric i excel·lent", existeixen factors negatius que compliquen el negoci, com és el cas de la pujada generalitzada dels preus a causa de la inflació que afecta el conjunt del sector. Després d’un període de vacances sense restriccions sanitàries, els professionals veuen amb preocupació l’arribada de la tardor i amb ella, despeses vinculades a un nou curs escolar per a moltes famílies.

A curt termini, l’altra inquietud que tenen els restauradors té a veure amb la dificultat per aconseguir personal qualificat que vulgui treballar a l’hostaleria després de la pandèmia. Per tot plegat, molts negocis han hagut de reorganitzar les plantilles i fins i tot, els serveis que ofereixen als clients.

Comenta aquest article