Societat

Festa Mare de Déu del Carme

Tradició i devoció s'uneixen a la professó de la Mare de Déu del Carme pel Port i pel mar (Conté galeria fotogràfica)

Després de dos anys sense poder-se celebrar, ahir –diada de la Mare de Déu del Carme–, es va recuperar la tradicional professó pels carrers del Port i pel mar en honor a la patrona dels pescadors i mariners

Per Berta Ruiz

Un moment de la professó del Carme arribant a la Confraria de Pescadors, ahir al vespre
Un moment de la professó del Carme arribant a la Confraria de Pescadors, ahir al vespre | Berta Ruiz

Després de dos anys sense poder-se celebrar, ahir –diada de la Mare de Déu del Carme–, es va recuperar la tradicional professó pels carrers del Port i pel mar en honor a la patrona dels pescadors i mariners. Enguany, la professó es va iniciar a les 20 hores, des de la plaça de l'església de Sant Pere, un cop es va acabar la missa en homenatge a la Mare de Déu. Un cop a la plaça, la comitiva va iniciar el recorregut habitual passant pels carrers de Miquel Planàs, la plaça del Pòsit, el carrer del Carme i en direcció al passeig Miramar fins arribar al moll pesquer. Obrien la professó els Nyanyos Timbalers, membres del dos clubs de rem cambrilencs –Vent d'Estrop i Rem Cambrils– amb els seus rems aixecats i un grup de dones i xiquets abillats amb el vestuari típic pescador. Els seguien membres de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, el pubillatge cambrilenc i les autoritats i la Cobla Reus Jove tancava la comitiva.

Un cop arribats al moll, la imatge de la Mare de Déu del Carme es va embarcar a la barca Germans Bonet i es va iniciar la professó per mar juntament amb nombroses embarcacions que van seguir a la verge. Aquest any, les barques acompanyants es van col·locar a recer del moll de Ponent, davant de la platja de la Riera, i les embarcacions van passar per davant a fer les ofrenes a la verge. D’aquesta manera, un nombrós públic va poder veure la professó per mar des del moll de Ponent i també des del passeig de les Palmeres. A destacar la gernació de persones que va seguir el pas de la professó al llarg de tot el seu recorregut i també el nombrós públic que es va concentrar al passeig del far vermell.

Comenta aquest article

Galeries relacionades