Esports

Atletisme

Cambrils acollirà, aquest cap de setmana, el campionat de Catalunya de proves combinades màster i el Control de Juliol

Les proves es distribuiran entre el dissabte a la tarda, a partir de les 17 hores i el diumenge a partir de les 16 hores a l'estadi municipal

Per Pere Ferrando

Xènia Benach, campiona de Catalunya i d'Espanya, participarà a la prova dels 100 m. tanques
Xènia Benach, campiona de Catalunya i d'Espanya, participarà a la prova dels 100 m. tanques | Cedida

Aquest cap de setmana, el Club Atletisme Cambrils organitzarà el Campionat de Catalunya de Proves Combinades màster. És un esdeveniment que és un referent de l'atletisme màster català. Les dues jornades es distribuiran entre el dissabte tarda a partir de les 17 hores i el diumenge tarda a partir de les 16 hores. El principal atractiu és la presència de Rosa Escribano, actual sots campiona del món màster de proves combinades. Fa 3 anys la Rosa va establir el Rècord del Món de l'heptatló femení de la categoria W-60.

Control juliol

Paral·lelament es disputarà el Control juliol. En aquesta edició han confirmat la seva presència dues atletes d'alt nivell català i estatal. El dissabte participarà Xènia Benach a la prova dels 100 m. tanques. Es tracta de la campiona de Catalunya i d'Espanya a nivell absolut i buscarà la marca mínima de participació al Campionat d'Europa que s'ha de disputar el proper agost a Múnic. Ja va participar al Campionat del Món de pista coberta que es va disputar a Belgrad el passat mes de març. La cursa està prevista a les 19:30 hores.

D'altra banda, el diumenge participarà l'Elena Llobera a la prova de salt de llargada. És l'actual Campiona de Catalunya i Finalista al Campionat d'Espanya a nivell absolut. Igual que la Xènia, el seu objectiu és poder assolir la marca mínima de participació al Campionat d'Europa. La prova està prevista diumenge a les 17:45 hores.

Participació local

A nivell local participarà la Maria Taggi a la prova dels 3.000 m. llisos. L'actual campiona de Catalunya i sots campiona d'Espanya de la categoria S-18 dels 1.500 m. llisos buscarà baixar dels 10 minuts i establir un nou rècord de Cambrils absolut. La cursa està prevista a les 20:55h. A la mateixa prova també participarà la seva germana, Emma Taggi. Campiona de Catalunya de la categoria S-16 de pista coberta, correrà amb la intenció d'assolir el màxim nivell de forma de cara al Campionat d'Espanya que es disputarà el següent cap de setmana a Avilés.

Amb aquest mateix objectiu participaran la Sofia Rubio i la Martina Fernández a la prova del salt d'alçada. La Sofia és l'actual sots campiona d'Espanya de salt d'alçada en pista coberta. A la mateixa competició la Martina va acabar en 9a posició. La prova està prevista dissabte a les 18:00h