Esports

Ciclisme

Rodabike Cambrils impulsa sortides en bicicleta per conèixer el territori durant l'estiu

Aquesta activitat tindrà lloc tots els dimarts i dijous a les 8 h per promoure el cicloturisme al voltant del municipi

Per Maria Vidal

Imatge d'arxiu de les sortides en bicicleta organitzades per Rodabike
Imatge d'arxiu de les sortides en bicicleta organitzades per Rodabike | Cedida

Rodabike Cambrils començarà a organitzar sortides en bicicleta a partir del dimarts vinent, 19 de juliol. Aquestes seran de caràcter bisetmanal, sempre a les 8 h, de nivell mitjà i la sortida i l'arribada es farà des de la mateixa botiga ciclista. Durant les dues o tres hores de duració es recorreran algunes de les rutes cicloturistes que existeixen al voltant de Cambrils, amb la voluntat d'ensenyar el territori. La darrera sortida es farà el dijous 25 d'agost. 

Es tracta d'una activitat que es duu a terme cada estiu des de fa uns cinc anys i que ja compta amb molts adeptes que cada any repeteixen. D'aquesta manera, hi participen visitants que passen les vacances al municipi, provinents d'Andorra, el País Basc o l'Aragó, i no volen abandonar la seva costum de practicar aquest esport. Tot i això, també hi formen part habitants de Cambrils o de Reus. Actualment, el grup més estable és d'uns quinze participants, però s'espera que a l'agost s'apuntin més aficionats al ciclisme.

L’Apunt

Èxit en el primer "BiciBús" de Cambrils, una modalitat de transport sostenible cap a l'escola La Bòbila

RodaBike també ha col·laborat en l'organització del primer "BiciBús" de Cambrils, el qual va posar en marxar l'Associació de Mares i Pares de l'escola La Bòbila des de l'inici d'aquest curs escolar 2021/2022. Aquesta iniciativa pretenia oferir una modalitat sostenible de transport escolar i tenia lloc cada divendres. El punt de sortida era l'antiga estació de trens –situada al barri de l'Eixample–, i s'anava fins a l'escola La Bòbila –amb una aturada a l'avinguda del Baix Camp i la cantonada del passeig de La Salle–, de manera que només funcionava en l'anada a l'escola. 

Des de l'organització informen de la gran acollida que ha tingut aquesta iniciativa, la qual no s'ha deixat de dur a terme al llarg dels divendres del calendari escolar des del setembre fins al juny, excepte alguns dies puntuals a causa de les condicions meteorològiques desfavorables. Unes 20 persones, aproximadament, han format part d'aquest primer "BiciBús" cap a l'escola La Bòbila, de manera que hi participaven unes cinc famílies fixes i 13 infants, dos dels quals anaven en cadireta. La intenció de l'Associació de Mares i Pares del centre és seguir el curs vinent i, a més, que es vagi implementant a altres barris i escoles de Cambrils, de manera que el municipi compti amb diferents línies de "BiciBús".

Comenta aquest article