Societat

Festes

Intens cap de setmana d'actes amb motiu de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors i mariners

Demà dissabte al matí es farà la Festa de l'Ormeig ja que per Sant Pere es va haver d'ajornar; mentre que a la tarda es farà la professó del Carme per terra i per mar

Per Redacció

Imatge de la professó de la Mare de Déu del Carme, el juliol de 2019
Imatge de la professó de la Mare de Déu del Carme, el juliol de 2019 | Berta Ruiz

Cambrils viurà, aquest cap de setmana, diferents actes amb motiu de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors, els mariners i tot tipus de navegants. Avui divendres, a les 22 hores a la platja del Regueral, es farà una cantada d'havaneres a càrrec dels grups Pescadors de l’Escala i Barcarola. 

Festa de l'Ormeig, demà a partir de les 10.30 hores

Demà dissabte, diada del Carme, es concentrarà el grup d'actes. La jornada començarà a les 9 hores del matí amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. A partir de les 10:30 hores, a la platja de la Riera d'Alforja, tindrà lloc la Festa de l’Ormeig que s’havia de celebrar per Sant Pere –però es va haver d'ajornar per les condicions de la mar– amb el mateix programa: la demostració de navegació d’art de la vela llatina, la recreació d’oficis antics relacionats amb la pesca tradicional, la tècnica del bol a batre, el desembarcament del peix i la subhasta a l’antiga i el retorn de les embarcacions participants.  

Professó del Carme a partir de les 20 hores

L’acte central de la festa del Mare de Déu Carme serà la tradicional professó pels carrers del Port i per mar. La professó canvia d’horari i s’iniciarà en acabar la missa, a les 20 hores, a la plaça de l’Església de Sant Pere per dirigir-se cap al moll de ponent i continuar per mar. Per participar a la processó s’haurà d’anar abillat amb vestuari típic pescador. Dins la processó no s’admetran acompanyants vestits de carrer. Enguany la barca de la Mare de Déu i les barques acompanyants es col·locaran a recer del moll de Ponent, davant de la platja de la Riera, i les embarcacions passaran per davant a fer les ofrenes a la verge. D’aquesta manera es podrà veure millor des del moll de ponent i el passeig de les Palmeres.   

Després del desembarcament de la Mare de Déu, la professó tornarà novament fins a l'església de Sant Pere. La jornada de dissabte es completarà amb la ballada de sardanes a la plaça del Pòsit amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana, que també ha variat d’horari i començarà a les 22:30 hores.  

Castells i concert

El programa finalitzarà el diumenge 17 de juliol amb la Diada Castellera dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca i el concert del 15è Cap de Setmana Diatònic a càrrec del Joan Garriga i Carles Belda al Parc del Pescador. 

Comenta aquest article