Informació general

Concentracions

Les Àvies i Avis per la Independència mantenen les concentracions setmanals a la plaça de la Vila, però aturen les del Port

Les concentracions setmanals dels dimecres seguiran durant tot l'estiu, mentre que les trobades quinzenals al Pla de les Serenes es reprendran al setembre

Per Berta Ruiz

Imatge de la concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir a la plaça de la Vila
Imatge de la concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Les Àvies i Avis per la Independència van decidir, ahir al matí, en la seva trobada setmanal a la plaça de la Vila mantenir, durant tot l'estiu, les concentracions que realitzen cada dimecres des de fa més de quatre anys. A l'inici de la concentració, els portaveus del grup van preguntar als seus companys i companyes si volien mantenir la trobada dels dimecres, donat que en les darreres setmanes hi ha menys assistència per motius de salut, per les vacances d'estiu o d'altres situacions particulars. Els assistents van votar 'sí' i d'aquesta manera seguiran amb fermesa les seves concentracions a la Vila.

D'altra banda sí aturaran les concentracions quinzenals al Pla de les Serenes, al Port, durant el que queda del mes de juliol i tot el mes d'agost. Les trobades es reprendran al mes de setembre. De fet, el passat diumenge 10 de juliol, les Àvies i Avis ja no van fer la concentració al Port perquè hi havia moltes baixes –moltes d'aquestes per la covid-19–, així com la del cantant –Xavier de Tarragona– que hi havia d'actuar i no va poder assistir.

Pel que fa a la trobada d'ahir dimecres, les Àvies i Avis per la Independència van cantar l'Estaca i proclames com "Llibertat, amnistia, fora la monarquia", "No volem ser una regió d'Espanya, no volem ser un país ocupat...", "Sols el poble salva el poble" o "Si tothom calla, hem perdut la batalla". També van cantar la seva versió del Pa amb Oli i van tancar la trobada amb el cant dels Segadors.

 

Comenta aquest article