Informació general

Turisme

La FEHT premia onze iniciatives, entitats i personalitats que impulsen el turisme a la seva 1a Nit de les Estrelles

L'Ajuntament de Cambrils va ser un dels guardonats de l'esdeveniment, juntament amb altres institucions, per la seva col·laboració públicoprivada amb el Pla de Promoció Conjunt

Per Redacció

Tots els premiats a la 1a Nit de les Estrelles de la FEHT
Tots els premiats a la 1a Nit de les Estrelles de la FEHT | Cedida

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) i les associacions que en formen part va entregar ahir 11 premis a aquelles persones, entitats o empreses que, amb la seva dedicació i esforç, han impulsat iniciatives per dinamitzar el sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Ho van fer en el marc de la primera Nit de les Estrelles, un esdeveniment que va reunir gairebé 300 empresaris i professionals del sector turístic tarragoní al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona. L'Ajuntament de Cambrils, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Salou i l'Ajuntament de Vila-Seca van ser alguns dels premiats d'aquesta primera edició per la seva col·laboració públicoprivada amb el Pla de Promoció Conjunt, un guardó que va entregar la mateixa FEHT. 

L'Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l'Ebre va premiar a Benet Presas, pel seu llarg recorregut professional a la cadena MedPlaya i com a fundador i primer president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, i a Octavi Bono, per la seva llarga trajectòria en el sector turístic. L'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va reconèixer la tasca de Servicios Turísticos Heinze Latzke, per la seva dedicació i servei al sector del càmping des de fa més de 50 anys, i de Josep Martorell, a títol pòstum, fundador del Càmping Park Playa Barà i vicepresident de l'Associació de Càmpings de Tarragona des del 1997 fins al 2008. 

D'altra banda, l'Associació d'Apartaments de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va atorgar el guardó als Apartaments Villa Engracia de l'Espluga de Francolí i als Mossos d'Esquadra, per la seva col·laboració amb els associats que es troben amb problemes d'incivisme. L'Associació d'Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada va premiar a títol pòstum a Josep Pelfort, qui va col·laborar a obrir portes de la Costa Daurada a mercats com el britànic, l'holandès i el rus; i a Carles Prieto, per la seva trajectòria professional i per la seva dedicació a promocionar la Costa Daurada, a banda de la seva col·laboració com a vicepresident de l'Associació d’Agències.

La cambrilenca Berta Cabré, presidenta de la FEHT, durant el seu discurs a la Nit de les Estrelles (Foto: Cedida)

La FEHT va reconèixer també la tasca de l'expresident de la Diputació de Tarragona i exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, amb una menció especial, per ser un dels principals defensors de l’actiu turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre; i de Jaume Ferrer, a títol pòstum, empresari referent a la Costa Daurada per la fundació i desenvolupament del complex hoteler Estival Group a La Pineda i un dels principals impulsors en la dinamització del mercat turístic provinent de l’Est d’Europa.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, va manifestar durant el seu discurs que "venim dels dos anys més complicats de la nostra història, durant els quals el nostre model d’activitat econòmica i professional s’ha vist absolutament perjudicat. Però ara, gairebé tots tornem a ser aquí, al peu del canó, amb els nostres actius, empreses i establiments donant servei, millor que mai, a aquells que ens tornen a visitar per conèixer i viure tot el que la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre els ofereix de nou". Per això, va agrair "l’esforç, la resiliència, la valentia i el compromís de tots els empresaris i empresàries turístics de casa nostra, i també de tots els professionals que hi treballen". Durant la primera Nit de les Estrelles, l’Associació Benèfica Turística Costa Daurada va recaptar 3.000 € per a la Fundación Noelia, una entitat creada el 2015 per recaptar fons per a la investigació de la distròfia muscular per dèficit de col·lagen VI, una malaltia degenerativa a nivell muscular.

Comenta aquest article