Informació general

Cambrils serà un any més seu universitària dels cursos d'estiu de la URV

Per Berta Ruiz



Hortènsia Grau i Santiago Castellà, ahir en la roda de premsa de presentació dels cursos a Cambrils
Ahir al matí es va fer la presentació dels cursos de la Universitat Rovira i Virgili que es faran a Cambrils. A l'acte de presentació hi va ser present la tècnica de l'Àrea d'Ensenyament i Formació –Hortènsia Grau– i el vicerector de Relacions Externes de la Universitat Rovira i Virgili Santiago Castellà.

Un any més i ja en són cinc, Cambrils tornarà a ser una de les seus principals dels cursos d'estiu de la URV, acollint-ne tres de la seva oferta formativa, "responent a la clara vocació universitària que sempre ha manifestat l'Ajuntament de Cambrils", segons explicava ahir Santiago Castellà.

Cambrils acollirà tres cursos

La propera setmana s'iniciarà el primer d'aquests cursos, entre els dies 25 i 26, sota el títol "Mengem com vivim? Tendències en l'alimentació contemporània", en el què s'analitzaran les tendències d'aquesta alimentació i la contradicció que existeix entre el coneixement d'unes normes de salut saludables i el comportament contrari a aquests hàbits. El segon dels cursos serà "La segona crisi dels sistemes liberals", entre el 2 i el 6 de juliol, entorn la crisi que va patir el sistema liberal durant el primer període del segle XX i l'actual situació mundial basada en la globalització, la lluita contra el terrorisme i l'ascens de l'islamisme portant a un escenari de tensió. I el darrer curs que tindrà lloc a Cambrils es farà entre els dies 11 i 13 de juliol, sota el nom de "Les migracions i l'acció mediadora" que abordarà l'acció mediadora sòciocultural en resposta als possibles conflictes de convivència que es produeixen en societats complexes, amb identitats diverses i procedències diverses que han de dotar-se de mecanismes per resoldre conflictes. Tots aquests cursos es faran al Centre Cultural i Ocupacional.

"Matrícula ciutadana"

Enguany una de les novetats importants d'aquests cursos serà la incorporació de la "matrícula ciutadana", amb un 25% de descompte per aquelles persones que no són estudiants universitaris i estan interessades en alguna d'aquestes temàtica. Segons Santiago Castellà, "la idea és obrir molt més els cursos al conjunt de la ciutadania i convidar a l'oferta de la universitat d'estiu a totes les persones, independentment del seu nivell d'estudis, amb sessions participatives i obertes per a que tots puguin compartir reflexions". En aquest mateix sentit, la tècnica de l'àrea d'Ensenyament i Formació –Hortènsia Grau– es va mostrar molt satisfeta de que Cambrils sigui un any més seu universitària dels cursos d'estiu de la URV, ja que des de l'àrea "s'aposta pel concepte d'educació permanent i al llarg de tota la vida". Segons Hortènsia Grau és important que Cambrils esdevingui una ciutat activament educadora i un punt d'interès dels ensenyaments postobligatoris.

A banda d'això, Santiago Castellà també va referir-se a la idea d'obrir a Cambrils una "antena del coneixement", és a dir, un espai permanent de servei als estudiants universitaris de Cambrils, a través d'un campus virtual i d'accés directe a qualsevol activitat relacionada amb la universitat i també portant al conjunt de la ciutadania tota l'extensió universitària de la URV amb l'aula de teatre, l'aula de cinema, la coral, l'aula d'art i el conjunt d'activitats culturals s'hi desenvolupen.

Comenta aquest article