Informació general

Alimentació

La Fundació Espigoladors busca voluntaris per seguir lluitant contra el malbaratament alimentari

Amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries recol·lecten, dels camps del sector primari, fruites i verdures sense sortida comercial, i les distribueixen a entitats socials

Per Redacció

Cartell de la campanya que busca voluntaris
Cartell de la campanya que busca voluntaris | Cedida

La Fundació Espigoladors fa una crida al voluntariat entre les entitats cambrilenques. Espigoladors és una entitat sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari i a favor del dret a una alimentació saludable per a tothom. Amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries recol·lecten, dels camps del sector primari, fruites i verdures sense sortida comercial, i les distribueixen a entitats socials que treballen amb col·lectius en situació vulnerable.

Què és espigolar?

Espigolar era una activitat tradicional que es realitzava antigament als camps. Persones amb pocs recursos, recollien els excedents d’agricultors, com espigues de blat, fruits secs o olives, una vegada ja havien fet la collita principal. L’objectiu d’Espigoladors és fomentar aquesta activitat com a estratègia per reduir les pèrdues al camp i alhora facilitar l’accés a una alimentació adequada a persones en risc d’exclusió social.

Busquen voluntariat

El voluntariat és un pilar fonamental de la tasca de l'entitat, i es converteix en l’aliat natural dels productors locals. Necessiten persones inquietes, compromeses i amb moltes ganes de contribuir a la lluita per l’aprofitament alimentari, intercanviar experiències i treballar en contacte amb la terra.

Cada vegada són més els productors que volen col·laborar amb la Fundació Espigoladors a la zona del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i, per tant, és més necessari que mai reforçar la xarxa de voluntariat al territori.

Com participar-hi?

Per formar part de la borsa de voluntariat i estar al dia de les espigolades que s'organitzen només cal inscriure’s a aquest formulari. El voluntariat de l'entitat no entén ni d’edats ni d’experiència: tothom hi és benvingut/da. Les espigolades acostumen a durar unes 3 hores i nosaltres aportem tot el material necessari. Podreu trobar més informació aquí.

Es pot obtenir més informació a través de les seves xarxes socials (@espigoladors) per estar al cas de les espigolades que organitzen a la província de Tarragona.