Societat

Habitatge

Cambrils acull una jornada del Curs d'Estiu Internacional de la Càtedra d'Habitatge de la URV

Aquest curs, que s'està desenvolupant per diferents municipis de la demarcació de Tarragona, va reunir més d'una quarantena de persones

Per Redacció

Imatge de la visita a la plaça de la Vila, el passat dimecres a la tarda
Imatge de la visita a la plaça de la Vila, el passat dimecres a la tarda | Cedida

Cambrils va acollir, el passat dimecres a la tarda, una jornada del Curs d’Estiu Internacional Housing + sobre formació de professionals de l’habitatge, organitzat per la Càtedra d'Habitatge de la URV. Aquest curs, que s'està desenvolupant per diferents municipis de la demarcació de Tarragona, va reunir més d'una quarantena de persones, entre estudiants i experts, providents de vuit països diferents com Irlanda, Polònia, Alemanya, Colòmbia, Luxemburg, Xina, Bèlgica i de diverses parts d’Espanya. A Cambrils, els assistents es van reunir a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran on es va fer una xerrada i, posteriorment, van fer una visita guiada per tècnics municipals per diferents indrets de Barri Antic en el marc del "Housing city tour". Van visitar espais com la plaça de la Vila, el Forn del Tallero i la Torre del Llimó.

Millora la formació acadèmica en el sector immobiliari i de l'habitatge

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili vaser escollida a l’any 2020 per liderar el projecte europeu Erasmus+:“Bridging the gap in housing studies” (Housing+)(https://www.housingplus.eu/). L'objectiu d'aquest projecte és millorar la formació acadèmica al sector immobiliari i de l’habitatge entre professionals, responsables de política d'habitatge i estudiants de postgrau mitjançant materials formatius amb un contingut interdisciplinari i internacional.

Un moment de la visita del grup al Forn del Tallero (foto: Cedida)

 

L’Apunt

Sobre la Càtedra UNESCO d’Habitatge
La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (http://housing.urv.cat/) és la primera al món del seu tipus i és soci de Nacions Unides per a implementar la seva Nova Agenda Urbana. Acull els treballs elaborats els darrers 25 anys d’investigadors interdisciplinaris i compta amb 12 socis públics i privats. La Càtedra ha impulsat l’elaboració de 6 lleis sobre habitatge, ha assessorat entitats públiques i privades i lidera o ha participat 31 projectes de recerca competitius nacionals i internacionals, compta amb 18 investigadors i ha format en habitatge a més de 10.000 professionals. La seva recerca ha impactat en més de 47 milions de persones. Des del 2013, els investigadors de la Càtedra han publicat 200 treballs a 15 països i han impartit 356 conferències a d’altres 32. La seva recerca cobreix tots els àmbits de l’habitatge i del dret de l’habitatge, des de el sensellarisme fins el mercat hipotecari, passant per les tinences de l’habitatge (propietat, lloguer, tinences intermèdies), l’organització de l’habitatge (propietat horitzontal, cooperativisme), el seu finançament (hipoteca), l’habitatge com a dret humà, habitatge i noves tecnologies, habitatge col·laboratiu, professionals immobiliaris, habitatge social i drets del consumidors.

Comenta aquest article