Esports

Solidaritat

Arriba la 8a edició de l'esdeveniment solidari Pedals Non Stop

La iniciativa pretén augmentar el nombre de bicicletes i de fons recaptats a favor de la investigació del càncer infantil en una nova cita el 27 d'agost al Parc del Pescador

Per Maria Vidal

Martín Pagliano, l'alcalde Oliver Klein, la regidora d'Esports Natàlia Pleguezuelos i Jordi Alaman a la roda de premsa de la 8a edició de Pedals non Stop
Martín Pagliano, l'alcalde Oliver Klein, la regidora d'Esports Natàlia Pleguezuelos i Jordi Alaman a la roda de premsa de la 8a edició de Pedals non Stop | Maria Vidal

L'esdeveniment esportiu i solidari Pedals non Stop torna amb una nova edició i amb la voluntat de superar les xifres de la darrera, celebrada l'any 2019. Després de dos anys de pausa forçada a causa de la pandèmia, es calcula que mig miler de persones es congregaran al Parc del Pescador el proper 27 d'agost per pedalar bicicletes estàtiques durant 5 hores per recaptar fons per la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu. Així, aquesta vuitena edició es vol convertir de nou en l'activitat de cycling més gran de Catalunya i la segona d'Espanya, sent l'única que té caire solidari.

Martín Pagliano, president de l'associació Pedals non Stop va posar en valor ahir, a la presentació d'aquesta cita solidària, tots els mitjans tècnics i econòmics que es necessiten perquè se celebri, així com l'equip que la fa possible. Tot i que va expressar que esperen "superar el nombre de bicis de la última edició", també va remarcar que "això no és el més important, sinó la recaptació que se n'acabi fent". Així mateix, va reivindicar Cambrils "com a lloc específic de l'esdeveniment". El col·laborador Jordi Alaman va repassar la trajectòria de Pedals non Stop, tenint en compte que "va començar fa 10 anys amb 50 bicis, i ja s'ha convertit en l'esdeveniment de cycling més gran de l'estat", de la mateixa manera que cada any ha incrementat la seva recaptació. Alaman també va animar a tothom a participar-hi perquè "hi ha ganes de tornar" i va confirmar que "ve gent de tot el territori". "És un espectacle digne de veure, no només de pedalejar", va afirmar Pagliano.

L'activitat de cycling més gran de Catalunya

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va celebrar que es duguin a terme esdeveniments d'aquest tipus al municipi. "És una cosa molt habitual de Cambrils, els esdeveniments esportius que aprofiten el turisme esportiu però on els cambrilencs també hi participen", va declarar. "Fer esdeveniments esportius a l'estiu és arriscat i ho fem amb èxit", va apuntar l'alcalde cambrilenc. En la vessant solidària, va indicar que el 2022 és "l'any de la lluita a favor de la investigació pel càncer infantil i l'ELA", tenint en compte que la ciutadania s'ha bolcat amb ambdues causes.

Al seu torn, Natàlia Pleguezuelos, regidora d'Esports, va agrair a Pedals non Stop "l'esforç any rere any per aconseguir augmentar bicis". També va definir la cita com una de les "iniciatives solidàries que es consoliden al municipi, per potenciar l'esport solidari i el binomi esport i turisme".

A l'espera de tornar a batre rècords en aquesta edició i sobrepassar les 573 bicicletes i els 5.050 € recaptats el 2019, les entrades per pedalejar una de les bicicletes de Pedals non Stop sortiran a la venda el proper divendres 15 de juliol a www.pedalsnonstopcambrils.com. A la web també s'hi poden fer donacions. Es preveu que, el dissabte 27 d'agost, l'activitat comenci a les 17.30 h, tot i que es permet l'accés a partir de les 16 h, i duri entre 4 i 5 hores. Igual que en les altres ocasions, també tindrà una zona d'avituallament, i compta amb el suport del Patronat de Turisme i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article