Informació general

Medi ambient

Una brigada forestal neteja camins i senders de diversos espais protegits de la comarca del Baix Camp

S'ha actuat a espais com les Muntanyes de Prades; la Serra de Llaberia; la Serra de l’Argentera i la Mare de Déu de la Roca

Per Redacció

Tasques de neteja de la brigada forestal
Tasques de neteja de la brigada forestal | Cedida

El passat mes de juny, la brigada forestal va finalitzar el projecte de neteja i manteniment de camins i senders a diversos espais protegits de la comarca del Baix Camp com: les Muntanyes de Prades; la Serra de Llaberia; la Serra de l’Argentera i la Mare de Déu de la Roca. L'acció, inclosa dins del Pla d'Ocupació de la Diputació de Tarragona, tenia per objectiu dur a terme accions sobre l'entorn natural per millorar la qualitat i la seguretat dels espais rurals i forestals del Baix Camp davant la situació d’emergència climàtica i el consegüent escalfament global que els posa en perill.

Tot plegat s’ha dut a terme a través de:

- La neteja de zones amb un excés de sotabosc o de massa forestal que incrementi el perill d’incendi i que provoqui una mala qualitat dels boscos.

- La protecció dels entorns agrícoles i urbans davant possibles incendis.

- La millora de les condicions per a la biodiversitat dels espais naturals protegits del Baix Camp.

- La millora de l’impacte visual dels espais naturals protegits del Baix Camp. Netejar i desbrossar camins i senders que formin part de la xarxa de camins del Baix Camp.

- La neteja dels camins i senders que formin part de la proposta senderista dels municipis en els quals es treballi.

La brigada ha realitzat tasques entre el desembre de 2021 fins al juny de 2022

En aquest sentit, el tècnic de Turisme del Consell Comarcal del Baix Camp, Jordi Gomà, ha destacat la bona predisposició dels membres de la brigada i la col·laboració amb els responsables municipals de cada poble on s’ha actuat. Un fet que ha permès obtenir els resultats previstos en aquesta edició. Les actuacions van començar a mitjans de desembre de 2021 i es van allargar fins a mitjans de juny de 2022, duent a terme tasques a camins i pistes forestals municipals, camins de seguiment de rutes a peu i en BTT, espais o àrees de lleure i diverses localitzacions periurbanes dels pobles de la comarca, tenint en compte que el Baix Camp té una llarga tradició de la pràctica del senderisme.

Comenta aquest article