Cultura

Ramón García Mateos recull el X Premi Ciudad de Salamanca de poesia amb l'obra "Como otros tienen una patria"

Per Redacció



L'alcalde de Salamanca –Julián Lanzarote– fa entrega del premi a Ramón García Mateos
El regidor d'Ensenyament i Formació en funcions de l'Ajuntament de Cambrils, professor i poeta –Ramón García Mateos– va rebre el passat 9 de juny el X Premi "Ciudad de Salamanca" de poesia –convocats per la Fundación Municipal Salamanca Ciudad de Cultura– pel seu llibre de poemes Como otros tienen una patria.

L'acte d'entrega va tenir lloc al Saló de Recepcions de l'Ajuntament de Salamanca i també es va fer l'entrega del XI Premi "Ciudad de Salamanca" de Novel·la 2006 a Tomás Sánchez Santiago per la seva novel·la Calle Feria.

Enguany, el jurat va estar format per
Antonio Colinas Lobato, Clara Janés Nadal, José Luis Puerto Hernández, Juan Antonio González Iglesias i César Antonio Molina. El premi té una dotació econòmica de 12.000 euros, a més de la publicació de l'obra per l'editorial Algaida.

Ramón García Mateos, guanyador enguany de l'edició del X Premio "Ciudad de Salamanca" de poesia, també és autor de sis llibres més de poesia, l'últim dels quals Morfina en el corazón (2003), va obtenir el Premio Internacional de Poesía Rafael Morales. També ha publicat nombrosos treballs d'investigació, centrats especialment en l'anàlisi de la relació cultura-folklore, entre els quals hi destaca el llibre Del 98 a García Lorca. Ensayo sobre tradición y literatura (1998). Ha estat editor de les antologies Tempestades de amor contra los cielos. Homenaje a José Agustín Goytisolo (2000) i Palabras frente al mar (2003), ha traduït al castellà la poesia completa del poeta català Gerard Vergés, que va veure la llum sota el títol La raíz de la mandrágora (2005) i va ser fundador i codirector de la revista La poesía, señor Hidalgo. El seu darrer treball és Memoria (amarga) de mí que va ser publicat l'any passat.

Comenta aquest article